Hotel-ARCOTEL-John-F-Berlin_Sommer-2013_1500x990

Berlin u martu

Berlin iz Niša

Avionom 4 dana / 3 noćenja

polazak: 15. mart, povratak: 18. mart

DAN 1. četvrtak / Berlin
Okupljanje na aerodromu Konstantin Veliki u Nišu ili Nikola Tesla u Beogradu dva sata pre leta.
Let za Berlin. Sletanje na aerodrom Schönefeld u Berlinu. Transfer do hotela. Smeštaj. Slobodno vreme, zatim fakulatativno panoramsko razgledanje Berlina u pratnji vodiča. Prvo upoznavanje grada autobusom… Pauza kod Brandeburške kapije za fotografisanje i osveženje. Odlazak u neki od tradicionalnih berlinskih restorana na večeru. Povratak u hotel. Noćenje.

DAN 2. petak / Berlin – uspon i pad Trećeg Rajha
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativna poludnevna pešačka tura kroz Berlin sa vodičem:
East side galerija – BERLINSKI ZID sa umetničkim delima, Aleksandrov Trg sa Televizijskim tornjem, Berlinska katedrala, ostrvo muzeja, Fridrihova ulica sa upoznavanjem nacističke Nemačke, Brandeburška kapija, nemački parlament – REICHSTAG, zgrade nemačke vlade, Tiergarten, Postdamer Platz Kunstforum – Berlinska filharmonija….
Slobodno popodne u centru grada. Individualni povratak u hotel. Noćenje.

DAN 3. subota / Berlin – Postdam
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti ili fakultativni poludnevni izlet u Potsdam, prestonicu savezne države Brandenburg. Obilazak u pratnji vodiča: Crkva Svetog Nikole, holandska četvrt, ruska četvrt Aleksandrovka, palata Sesilenhof, u kome je održana istorijska konferencija Staljina, Trumana i Čerčila, nakon koje je usledilo bombardovanje Hirošime, palata Sansusi – letnja rezidencija Frederiha II, most Glienika (mesto razmene špijuna tokom Drugog svetskog rata)… Povratak u Berlin u popodnevnim satima lokalnom železnicom . Slobodno vreme u centru grada. Individualni povratak u hotel. U večernjim časovima moguć odlazak u neki od nacionalnih restorana ili klubova. Noćenje.

DAN 4. nedelja/  Berlin
Doručak. Slobodno vreme do polaska. Transfer grupe do aerodroma. Let za Niš u 13.05h. Sletanje na aerodrom Konstantin veliki u 15.10h. Moguć transfer do Beograda i drugih gradova (uz prethodnu rezervaciju). Kraj programa.

Promotivna cena aranžmana

129.99€

Redovna cena aranžmana

139.99€

+ Avio karta = dinarski deo aranžmana od 5.600 dinara (zavisno od momenta rezervacije)

Napomena: dinarski deo je promenjiv, zavisno od trenutne cene avio karte!
Iskazana cena aviokarte je trenutna, važeća u momentu objave ovog putovanja!

Aranžman (dinarski + devizni deo) obuhvata:
* Avioprevoz Niš – Berlin – Niš, kompanijom Rayanair (din. deo aranžmana- promenjiv, zavisno od cene karte u momentu rezervacije)
* dozvoljeni prtljaga na letu, ( 2 komada prtljaga po dozvoljneim dimnezijama aviokompanije Rayanair )
* 3 noćenja sa doručkom u hotelu sa minimum 3*** u širem centru Berlina , u 1/2 ili 1/2+1 sobama,
* večernje panoramsko razgledanje grada sa vodičem
* turistička organizacija puta, usluga pratioca grupe tokom boravka i realizacije programa

Aranžman ne obuhvata:
* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
* troškove fakulatativnih izleta, transfera od hotela do aerodroma poslednjeg dana boravka (oko 10€).
* obilaske, angažovanje stručnih vodiča, prevoza, ili transfera van onog predviđenog programom,

Doplate na avio letu (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje, posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.

Doplate za prtljag
Vrsta i veličina prtljaga Prilikom rezervacije Naknadno
Veliki kabinski prtljag (55x40x20) BESPLATNO BESPLATNO
Čekirani prtljag do 15 kg  33€ 43€
Čekirani prtljag do 20 kg  47€ 57€

Način plaćanja:  sva plaćanja se vrše u dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banka Intese na dan uplate, gotovinski, platnim ili kreditnim karticama, čekovima građana.
Dinamika plaćanja aranžmana do polaska:
Aranžman se može platiti u celosti gotovinski, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman se može platiti na rate do polaska, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom) i devizni deo na ime rezervacije 25% aranžmana, a ostatak (75% aranžmana) na 3 jednake rate do 14 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuje  deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju). Prilikom rezervacije dinarski deo se plaća u celosti.

Deviznio deo aranžmana, plaća se na 5 jednakih mesečnih rata deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu
(OBAVEZNO deponovanje čekova ili adm.zabrane najkasnije 5 dana nakon rezervacije), tako da 3 rate se isplaćuju pre, a 2 rate nakon puta.
NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

NAPOMENE  U  VEZI  SMEŠTAJA:
• Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Hoteli su sa minimum 3*** u širem centru navedene destinacije, u delu grada koji je bliži aerodromu.
• Neki od hotela sa kojima organizator saradjuje su : Azimut hotel, nalazi se u istočnom Berinu, sve sobe twc, modern uređene,
hotel raspolaže recepcijom, restoranom, loby barom…Ispred hotela je stanica gradskog prevoza. Usluga u hotelu je doručak,
na bazi švedskog stola. Sajt: azimuthotels.com
• Organizator zadržava pravo da usled prebukiranosti, goste smesti u hotel sličan po kvalitetu i lokaciji.
• Opis smeštajnog objekata je informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih
objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnog objekata.
• Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
• Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, pogled, mini-bar, TV, klima uređaj..).

OPIS  TRANSFERA:
Transfer od/do aerodroma se obavlja udobnim turističkim autobusima, ili miniautobusima zavisno od broja putnika.
Napomena: U slučaju manjeg broja putnika od predviđenog, organizator može organizovati transfer gradskim i/ili medjugradskim prevozom od aerodrome do hotela (shuttle bus ili voz). Vožnja do hotela traje oko 20 minuta.

OPIS  FAKULATIVNIH  IZLETA:
Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu.
Minimum za realizaciju izleta je 30 prijavljneih putnika. Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera.
Napominjemo da su cene promenjive (!) , i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Uključuju usluge organizacije inopartnera, angažovanje prevoza, vodiča, panoramsko razgledanje znamenitosti (spolja)… Cene izleta: City tour (trajanje oko 4.5 časova)-uspon i pad Trećeg Rajha-oko 22€, Postdam- oko 30€

U slučaju manjeg broja putnika i u slučaju manjeg broja prijavljenih putnika za fakultativni izlet ,  organizator će radi ekonomičnosti, izlet organizovati javnim gradskim odnosno međugradskim prevozom (autobus ili voz), i sa novom cenom upoznati zainteresovane putnike, koji nisu u obavezi i da je prihvate.

Organizator vrši prodaju aviokarata na letu Rayanair  iz Niša. U cenu je uračunata aviokarta, i jedan mali ručni prtljag .
Cena dinarskog dela koja je iskazana – je najpovoljnija cena aviokarte u momentu objave programa putovanja.
Cene aviokarte izražena u dinarima, je vrlo promenjiva i organizator ne može da utiče niti predvidi cenu koju aviokompanija ističe.

U dinarski deo je uključena aviokarta, usluga štampanja aviokarte od strane organizatora, kao i osiguranje leta od otkaza u povratku.
Osiguranje leta od otkaza u povratku: uplatom aranžmana i kupovinom aviokarte preko organizatora putovanja, u cenu je uključen trošak nužnog smeštaja, transfera i troškove prvog slobodnog alternativnog leta. Ovim organizator preuzima punu odgovornost u slučaju otkazivanja leta iz Berlina, i bez obzira na postupak aviokompanije u tom slučaju (koji može biti veoma različit, zavisno od razloga otkazivanja leta) obezbedjuje u najkraćem roku: transfer aerodrom- hotel- aerodrom, dalje nužan hotelski smeštaj na bazi polupansiona (večera,doručak), i organizaciju povratka putnika narednim slobodnim letom, shodno slobodnim mestima na letu iste ili drugih aviokompanija.
U slučaju da je putnik kupio ili putnik insistira da sam izvrši kupovinu avio karte, i organizuje individualno transfer do/od polaznog aerodroma, te organizatoru uplati samo devizni deo (129€), na ime boravka i turističkih usluga u Berlinu, agencija organizator kao početak svojih usluga smatra doček putnika na aerodormu u Berlinu, a kao kraj svojih usluga smatra transfer klijenta poslednjeg dana boravka od hotela do aerodroma u Berlinu .
U ovakvom slučaju, Ukoliko dođe do otkaza ili dužeg odlaganja leta od strane aviokompanije, organizator nema obavezu zbrinjavanja (transfera, hotelskog smeštaja, usluga polupansiona i organizacije povratka), već taj klijent refundacije i zbrinjavanje u inostranstvu mora potraživati direktno od aviokompanije gde je izvršio uplatu.
Putnici mogu izvršiti doplatu za još jedan komad prtljaga po tarifnom cenovniku aviokompanije prilikom rezervacije. U cenu aviokarte nije uračunat obrok ili piće u avionu. Moguće uz doplatu tokom leta
Moguć je trannsfer iz Beograda do aerodroma u Nišz uz doplatu, ili iz Čačka i Vranja (cena transfera zavisi od broja putnika. Cenu transfera iz pomenutih gradova ili usputno, organizator će ponuditi klijentima po formiranju grupe).
U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, na dinarski deo-primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija.
Napominjemo da aviokompanije u slučaju otkaza, zadržavaju visok procenat iznosa aviokarte .
U slučaju otkaza od strane putnika, na devizni deo, primenjuju se Opšti uslovi organizatora.

Ovlasceni SUBAGENT T.A.HELONA,  OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972.  ORGANIZATOR PUTOVANJA HALO TRAVEL. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Halo TRAVEL licenca OTP broj 254/2010.