499-005

Vaskrs na Krfu/april 2019

SOLUN + METEORI + IZVOR SV. PETKE
(autobusom 7 dana / 4 noćenja)
24.04.2019. – 30.04.2019.

Solun – Zejtinlik – Krf – Ostrvo Vido – Meteori – Crkva i izvor Svete Petke

Autobusom

7 dana / 4 noći

24.04.2019 – 30.04.2019

Na Grčkom ostrvu Krf, praznik nad praznicima, Vaskrsenje Hristovo, predstavlja veličanstveni događaj koji harmonično ujedinjuje pravoslavnu hrišćansku veru, paganske običaje, venecijansko nasleđe, brojne litije uz pratnju filharmonijskih orkestra i opojni dah proleća

01. dan – Sreda – 24.04.2019 Okupljanje grupe u 20.00h na parkingu preko puta „Buvljaka“ ( Novi Beograd). Polazak autobusa u 20:30h. Putovanje kroz Srbiju, Makedoniju i Grčku sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

02. dan – Veliki četvrtak – 25.04.2019 Dolazak u Solun u jutarnjim časovima. Panoramsko ragledanje Soluna: Bela kula, spomenik Aleksandru Makedonskom, Galerijev slavoluk, Rotonda, crkva svetog Dimitrija zaštitnika Soluna.Odlazak i poseta Srpskog vojničkog groblja-Zejtinlik. Nakon toga slobodno vreme za šetnju i šoping. U popodnevnim satima polazak iz Soluna do luke Igumenica, novim najsavremenijim putem i ukrcavanje na feribot do ostrva Krf. Dolazak na ostrvo Krf u večernjim časovima. Smeštaj u Hotel. /Večera / Noćenje.

03. dan – Veliki petak – 26.04.2019 Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i polazak za grad Krf. Veliki petak je najstarija ceremonija koja se slavi još od 16.veka, na taj dan se iznosi plaštanica i prave se litije po celom gradu. Prisustvovanje litiji kao i poseta Srpskoj kući gde će nas dočekati naš ljubazni domaćin i kustos muzeja Srpske kuće, G-din Ljubomir Saramandić. Odlazak brodićem na ostrvo Vido, obilazak kosturnice kao i polaganje venca u Plavu grobnicu. Na povratku u hotel, obilazak mesta Guvija i spomenika na mestu prvog iskrcavanja srpske vojske na ostrvo Krf. Povratak u hotel. Slobodno vreme. Druženje. Noćenje.

04. dan – Velika subota – 27.04.2019 Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i odlazak do crkve Svetog Spiridona. Jednistvena je prilika prisustvovati svečanoj litiji i iznošenju plaštanica, kao i iznošenju moštiju Svetog Spiridona – čudotvorca, inače zaštitnika ostrva Krf. U 11h prisustvovanje jedinstvenoj ceremoniji Bacanja vrčeva. Po završetku ceremonije, odlazak u razgledanje zaliva Garica i Kanona, odakle se pruža prelep pogled na crkvu Bogorodice Vlaherne i čuvenog mišijeg ostrva – Pontikonisi. Povratak u hotel. Slobodno vreme za odmor. Okupljanje grupe u 20:00 h i odlazak do grada Krfa.Na jednom od najlepših trgova u Evropi- Spianada , zajedno sa više desetina hiljada ljudi, pod svetlošću zapaljenih sveća bićemo deo veličanstvene i jedinstvene proslave Vaskrsa uz litiju. Zatim nastupa parada filharmonijskih orkestra sa nezaboravnim vatrometom koji će upotpuniti ovo magično veče. Povratak u hotel. Noćenje.

5.dan – VASKRS – nedelja – 28.04.2019 Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima.Odlazak na Vaskršnju liturgiju i pričest u grad Krf.Vreme za obilazak ostrva i razonodu. Odlazak do najlepšeg zaliva na Mediteranu – Paleokastica koji se nalazi na zapadnoj obali ostrva. Poseta manastiru presvete Bogorodice.Fakultativno poseta Ahileon palete.Povratak u Hotel.U večernjim časovima fakultativna organizacija grčke večeri u tradicionalnoj taverni na Krfu. Povratak u Hotel. Noćenje.

06. dan – Ponedeljak – 29.04.2019 Doručak. Okupljanje grupe u ranim jutarnjim časovima i polazak do luke, ukrcavanje na trajekt za Igumenicu. Polazak za Meteore. Poseta radionici za izradu ikona. Panoramsko razgledanje čudesnih manastira podignutih na vrhovima stena ovog, u svetu poznatog geološkog fenomena. Poseta jednom od manastira u monaškom gradu zasnovanom još u 11. veku. Mogućnost fakultativnog odlaska na ručak. Posle pauze za obrok nastavljamo put dolinom reke Pinios ka kapelici Svete Petke u kanjonu Tempi između planina Olimp i Osa (Kasivos). Poseta crkve i izvora Svete Petke. Nastavak putovanja kroz Grčku, Makedoniju i Srbiju sa usputnim zadržavanjima radi odmora, pasoških i carinskih formalnosti.

07. dan – Utorak – 30.04.2019 Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

KRAJ PROGRAMA

CENA PAKET ARANŽMANA – 225 EUR

ZA UPLATE U CELOSTI DO 31.12. ODOBRAVAMO POPUST 10%

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:
♥Prevoz autobusom visoke turističke klase (TV, klima, DVD);
♥Smeštaj u hotelu 3* , koji se nalazi u mestu Dasija na bazi 4 noćenja sa uključenim doručkom (švedski sto) u dvokrevetnim, trokrevetnim i četvorokrevetnim sobama;
♥Svi obilasci po ostrvu;
♥Trajekt i vožnja brodićem do ostrva Vido;
♥Ulaznice za posetu manastira na Meteorima;
♥Obilazak Soluna prema programu;
♥Panoramsko razgledanje prema programu;
♥Pratnja stručnog vodiča tokom celog putovanja na srpskom jeziku;
♥Troškovi organizacije putovanja;
CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
♥Grčko veče 28 eur;
♥Ahileon palata 12 eur;
♥Zdravstveno osiguranje;
♥Ručak u restoranu u blizini Kalambake 10 eur;
♥Lični troškovi putnika;
POPUSTI I DOPLATE:
♥Dete do 2 godine – ne plaća smeštaj, plaća samo 70 eur za sedište u autobusu);
♥Dete od 2-12 godina ima popust 50 eur od cene aranžmana; Navedeni popusti važe samo u pratnji 2 odrasle (plative) osobe. Ukoliko je dete u sobi sa jednom odraslom osobom, plaća punu cenu.
♥Doplata za 1/1 sobu –150 eur;
♥Povratna autobuska karta sa trajektom uključenim u cenu iznosi 100 eur (ako je u pitan
ju samo prevoz).
♥Povratna autobuska karta za dete do 2god. iznosi 70 eur.
♥Za sopstveni pevoz cena se umanjuje za 30 eur;

Program je radjen na bazi minimum 40 putnika u autobusu.

nacin placanja

napomena

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA T.A.LOVE2TRAVEL ORGANIZATOR PUTOVANJA , LICENCA OTP BR 04/2017. OVLASCENI SUBAGENT TA HELONA AGENCY DOO OBRENOVIĆEVA BB, PC ”GORČA”, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697