grad-Inzbruk-austrija

Insbruk/Uskrs i 01.maj

poseta Swarowski svetu

KICBIL – VILAH

sa fakultativnom posetom svetu SWAROVSKI

Tirol je planinski kraj u srcu Alpa. To je ime istorijske regije i nekadašnje Grofovije Tirol, jedne od habsburgških krunskih zemalja koja je nakon Prvog svetskog rata podeljena između Austrije i Kraljevine Italije. Ova oblast se smatra jednom od vodećih turističkih oblasti Austrije a kako i ne bi, kada je poznata po brojnim alpskim skijalištima i godišnje je poseti oko 40 miliona gostiju. Ukoliko se odlučite da obiđete Tirol, prvo stajalište bi trebalo da bude Inzbruk, glavni grad ove oblasti, peti po veličini austrijski grad i prestonica iz XV veka. U ovom gradu na reci In, po kojoj je i dobio ime, živi oko 300000 stanovnika sa prigradskim naseljima, a poseti ga više od tri miliona ljudi godišnje. Ušuškan među padine Alpa, prošaran zgradama jarkih boja i kaldrmisanim ulicama, mami uzdahe. Iako je ovaj grad dva puta bio domaćin Zimskih Olimpijskih Igara, 1964. i 1976. godine, nisu samo ljubitelji zimskih sportova posetioci Insbruka, ovde dolaze i turisti iz celog sveta da bi uživali u mirnom gradu uskih srednjevekovnih ulica i visokih gotičkih građevina, kao i prelepom pogledu na Alpe i svežem alpskom vazduhu.

PROGRAM PUTOVANJA:                                  

1. DAN        25.04.2019, ČETVRTAK        BEOGRAD 

Polazak iz Beograda oko 20h sa glavne autobuske stanice BAS, centar Beograda, ulaz iz Karađorđeve ulice (tačno vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje SMS poruku sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete poruku dan pred putovanje obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja autoputem kroz Srbiju, Hrvatsku i Sloveniju ka Austriji, uz kratke usputne pauze za osveženje.

2. DAN        26.04.2019, PETAK        INSBRUK  

U jutarnjim časovima dolazak u Insbruk, najviši alpski gradić i glavni grad pokrajine Tirol. Po dolasku sledi šetnja gradom sa vodičem, tokom koje ćete videti najpoznatije gradske znamenitosti: crkva Hofkirche, Zlatni krov, Trijumfalna vrata, Hofburg, katedrala Svetog Jakova… Nakon šetnje sledi slobodno vreme ili mogućnost fakultativnog odlaska do dvorca Ambras, koji se smestio iznad Insbruka, a koji je poznat po zbirci oružja i oklopa iz vremena od kasnog srednjeg veka do baroka. Posle 15h smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN        27.04.2019, SUBOTA        INSBRUK – VATENS

Doručak. Slobodno vreme ili odlazak do obližnjeg gradića Vatens, u kom se „rodio“ svetski poznati kristal Swarovski. Sledi razgledanje impresivnog muzeja „Svet Swarovski kristala“ u kom se sve vrti oko igre svetlosti samih kristala, boja, senki i hologramskih projekcija propraćenih ambijentalnom muzikom Briana Ena. Postavka muzeja sačinjena je od dela umetničkih instalacija najvećih svetskih umetnika (Pablo Picasso, Andy Warhol, Marc Chagall, Jim Whiting, Salvador Dali). U sklopu objekta se nalazi i najveća prodavnica Swarovski kristala na svetu. Povratak u Insbruk. Noćenje.

4. DAN        28.04.2019, NEDELJA        INSBRUK – KICBEL – VILAH  

Doručak. Napuštanje hotela. Vožnja ka Kicbilu. Dolazak u grad, na čiju pomenu imena, većina odmah pomisli na legendarni spust koji oduzima dah i koji je glavni razlog velike popularnosti mesta. Razlog je legendarni spust, najprestižnija trka u Svetskom kupu skijaša, na kojoj svi hoće da pobede. Ipak, ovaj austrijski ski centar ima mnogo toga da ponudi i pre i posle te nedelje kada je domaćin najboljim skijašima. Pre slobodnog vremena, kratka šetnja sa vodičem i upoznavanje Kicbila. U dogvoreno vreme, nastavak putovanja. Dolazak do grada Vilaha, koji se nalazi u pokrajini Koruška. Grad se smestio na ušću reke Gejl u Dravu. Nakon šetnje i upoznavanjem grada sa vodičem, slobodno vreme za individualne aktivnosti. Polazak za Srbiju u večernjim časovima. Vožnja autoputem kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku.

5. DAN        29.04.2019, PONEDLEJAK        BEOGRAD 

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. Kraj programa.

TERMINI PUTOVANJA HOTEL CENA ARANŽMANA SPECIJALNA CENA

25.04 – 29.04.2019.

USKRS / 1. MAJ

EDELWEISS 3* 165 evra 135 evra do 10.04.

UPLATA PO SPECIJALNOJ CENI DO NAZNAČENOG TERMINA U TABELI

doplata za 1/1 sobu 70 evra (na upit)

dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana

dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana

ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

Transfer iz UŽICA (Gradski stadion), ČAČKA (železnička stanica) – doplata 20 evra / minimum 8 putnika, KRAGUJEVCA (TC Roda), BATOČINE – doplata 20 evra / minimum 4 putnika

Transfer iz ZRENJANINA – doplata 20 evra / minimum 4 putnika

Transfer iz NOVOG SADA – doplata 10 evra / minimum 4 putnika

CENA ARANŽMANA OBUHVATA: 

•prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju

•smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto)

•razgledanja prema programu: Insbruk, Kicbil, Vilah

•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja

•troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA: 

•putno zdravstveno osiguranje

•individualne troškove – nepomenute usluge

•staničnu uslugu 50,00 din za polaske iz Beograda, plaća se u agenciji

•fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI: (minimum 25 pax za realizaciju): DVORAC AMBRAS (ulaznica uključena u cenu15 evra / 5 evra (ispod 18 godina), SWAROVSKI SVET (ulaznica uključena u cenu30 evra / 25 evra (deca do 14 godina)

OPIS SMEŠTAJA:

Hotel EDELWEISS 3* nalazi se u Gocenzu, 10tak km od centra Insbruka. Na oko 700 od hotela, nalazi se stanica direktne linije gradskog prevoza – veza do centra Insbruka. Sobe su 1/2  i 1/2 + 1 sa TWC, TV, mini barom, telefonom…

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA T.A.Travellino. ORGANIZATOR PUTOVANJA , LICENCA OTP BR 26/2010. OVLASCENI SUBAGENT TA HELONA AGENCY DOO OBRENOVIĆEVA BB, PC ”GORČA”, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514697