plovdiv-2

PLOVDIV/PROLEĆE 2019

polasci iz Niša

Plovdiv je danas drugi po veličini grad Bugarske i sedište istoimene Plovdivske oblasti. Plovdiv spada u najstarije evropske gradove o čemu svedoče arheološki i arhitektonski spomenici koji datiraju iz vremena Tračana, Grka, Rimljana, Vizantije i Osmanskog carstva. Grad koji leži na obalama Marice, proglašen je za Evropski centar kulture 2019.

1.dan: LESKOVAC – NIŠ- PIROT – DIMITROVGRAD – PLOVDIV
Polazak iz Leskovca u 05:00 h sa parkinga kod železničke stanice. Vožnja preko Niša, Pirota i Dimitrovgrada do Plovdiva. Usputna zadržavanja radi odmora grupe i graničnih formalnosti. Dolazak u Plovdiv i razgledanje grada, vršnjaka Troje i Mikene. Sledi šetnja kroz viševekovnu istoriju! Rimski stadion, forum i amfiteatar iz 2. veka: Počinjemo od najvažnijih spomenika Filipopolisa iz doba rimske uprave: amfiteatar iz II veka jedinog spomenika ovakve vrste u Bugarskoj, koji je i danas aktivni učesnik u kulturnom životu grada, šetnju potom nastavljamo do Stadiona nekadašnjeg Filipopolisa, sagrađenog početkom 2. veka, za vreme vladavine cara Hadrijana, koji je mogao da primi i do 30.000 gledalaca. Četrnaest redova mermernih sedišta postoje i danas i mogu se koristiti. Deo sedišta na Stadionu Filipopolisa ima natpise, što svedoči od široko rasprostranjenom običaju obeležavanja počasnih sedišta, rezervisanih za zvaničnike Rimskog carstva. Potom krećemo do starog dela grada izgrađenog u doba Turaka, koji predstavlja posebnu celinu i koji se prostire na tri brda: Nebet, Taksim i Džambaz. Tipičnu arhitekturu ovog perioda upoznaćemo kroz par tipičnih primera sačuvanih kuća znamenitih trgovaca onog vremena, tako ćemo prošetati pored: Lamartinove kuće, Hindilijanove kuće, Kujumlidžogluove kuće,Balabanove kuće, Kuće za ogovaranje. Videćemo takođe i neke od najznačajnijih duhovnih tačaka u gradu: crkvu Svetog Konstantina i Jelene, Jermensku crkvu, džamiju, kulturni centar Trakart u kojem se nalaze mozaici pronađeni na tlu starog Plovdiva, novi deo grada, pešačka i šoping zona. Nakon razgledanja grada dolazak u hotel i smeštaj. Noćenje.
2.dan: PLOVDIV – SOFIJA – NIŠ – LESKOVAC
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme za individualni obilazak grada ili šoping. Okupljanje grupe i polazak ka Sofiji gde je predviđena pauza od 3 sata u šoping centru The Mall. Polazak ka Srbiji u dogovoreno vreme. Dolazak u kasnim večernjim satima.

TERMIN PUTOVANJA LESKOVAC NIŠ
13.04/14.04.2019. 45 eura 39 eura
01.05/02.05.2019. 45 eura 39 eura
04.05./05.05.2019. 45 eura 39 eura
18.05/19.05.2019. 45 eura 39 eura

Aranžman obuhvata:

• Prevoz turističkim autobusom na datoj relaciji / TV, VIDEO, DVD, MP3, KLIMA/
• 1 noćenje sa doručkom u hotelu 3*
• Razgledanje prema programu uz pratnju lokalnog vodiča
• Troškove organizacije putovanja i pratioca grupe

Aranžman ne obuhvata:

• Međunarodno zdravstveno osiguranje

• Individualne troškove

NAČIN PLAĆANJA

NAPOMENA

Galerija:

ORGANIZATOR PUTOVANJA T.A. BRAVO TOURS UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA T.A BRAVO TOURS LICENCA OTP BR 223/2010 OVLAŠĆENI SUBAGENT T.A.HELONA OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972