1533577274-Italija_Trst_Espresso_sajam_

Sajam espresso kafe u Trstu

5 dana/2 noci

SAJAM ESPRESSO KAFE – TRST
***TRIESTESPRESSO 2018.***
25.10.-28.10.2018.
Obilazak sajma kafe, najpoznatije pržionice i tradicionalnih kafea širom Trsta

Posetite sa  sajam kafe koji se po deveti put održava u Trstu, mediteranskom gradu koji je glavna luka za kafu i smatra se prestonicom espresso kafe. Zahvaljujući ovoj luci, tradicija kafe je nastala još pre 250 godina i od tada se neprestano razvija. Na velikom centralnom trgu u Trstu, Piazza dell’ Unità, možete uživati u čarobnoj aromi kafe dok posmatrate morske galebove i jedrilice u luci Doganale. Sa nama pođite u jedinsveni obilazak istorijskih kafea Trsta. Jedan od njih je Caffe Marco koji odiše tradicionalnim stilom, mesto gde su nekada i poznati književnici poput James Joyce-a i Italo Svevo-a uživali u bogatim aromama i stvarali svoja čuvena dela. Ovde je tradicija ”uživanja” u ispijanju kafe. U malim keramičkim ili staklenim šoljicama služi se espresso, cappuccino ili macchiato. Da li ste znali da stanovnici Trsta popiju dva puta više kafe u proseku nego ostali stanovnici Italije? Popije se oko 10 kilograma kafe po stanovniku u toku godine. Ovi istinski ljubitelji kafe su razvili poseban leksikon i zato ukoliko želite da naručite kafu u ovom gradu imajte na umu sledeće: za espresso u šoljici naručite Nero, za espresso u staklenoj šoljici naručite Nero in B, za cappuccino naručite Caffe Latte dok za espresso machiato morate poručiti Deca.

PROGRAM PUTOVANJA:
DAN 1 (25.10.) BEOGRAD – TRST – IZOLA
Polazak iz Beograda u ranim jutarnjim časovima. Vožnja preko Hrvatske i Slovenije sa usputnim kraćim pauzama. Dolazak u Trst u prepodnevnim časovima. Odlazak u obilazak najpoznatije fabrike i pržionice. Ovde se upoznajemo sa bogatom istorijom i pričom kako nastaje ovaj predivan napitak koji budi svačija čula. Nakon obilaska odlazak ka Sloveniji i malom primorskom mestu Izola gde odmaramo na obali mora. Smeštaj u hotel i noćenje.

DAN 2. (26.10.) IZOLA – TRST – IZOLA
Doručak i organizovana celodnevna poseta sajma kafe u Trstu. Ovaj događaj pod jednim krovom okuplje sve najbitnije aspekte industrije kafe na izložbi koja je kreirana specijalno za međunarodne stručnjake iz industrije kafe. Ovde se možete upoznati sa uvoznicima i distributerima zelene kafe, poznatim pržionicama, proizvođačima espresso opreme, mašina za preradu i pečenje, proizvođačima spacijalnih pakovanja za kafu, čaša i širokog spektra robe koja je povezana sa kafom. Pored toga imaćete priliku da učestvujete u raznim radonicama i da pratite interesantna predavanja. Jedan od najinteresantnijih je svakako kurs degustacije espresso kafe. Tačne informacije o radionicama i prijavama za iste biće naknadno objavljene. Povratak u hotel i noćenje.

DAN 3. (27.10.) IZOLA – TRST
Doručak i odjavljivanje iz hotela. Odlazimo do Trsta i obilazimo mesta gde se kafa služi na tradicionalan način i gde se i dan danas oseća duh starih vremena. Slobodno vreme u Trstu. U popodnevnim časovima polazak ka Srbiji preko Slovenije i Hrvatske. Vožnja sa usputnim kraćim pauzama.

DAN 4. (28.10.) TRST – BEOGRAD
Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima.

SPECIJALNA CENA ARANŽMANA
149 EUR po osobi
*broj mesta po specijalnoij ceni je ograničen*

U CENU PUTOVANJA JE URAČUNATO:

 • Autobuski prevoz na datim relacijama,
 • Smeštaj u hotelu 3* na bazi 2 noćenja sa doručkom,
 • Obilazak pržionice kafe,
 • Ulaznica za sajam,
 • Obilazak najstarijih tradicionalnih kafea,
 • Usluge vodiča/pratioca na srpskom jeziku tokom putovanja,
 • Troškovi realizovanja putovanja.

U CENU PUTOVANJA NIJE URAČUNATO:

 • Putno zdravstveno osiguranje,
 • Individualni troškovi tokom boravka,
 • Degustacija kafe tokom obilaska.
 • Boravišna taksa -1,27 eur – plaćanje na recepciji hotela (cena podleže promeni).

POPUSTI:
• Treća osoba – 20 eur umanjenje na cenu aranžmana.

ORGANIZATOR PUTOVANJA T.A. Barcino tours UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA T.A Barcino tours, LICENCA OTP BR 186/2010 OVLASCENI SUBAGENT T.A. HELONA agency doo OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972