sicilija

Sicilija sa posetom Rimu i Veneciji/Leto 2018

Sicilija Leto 2018

1. dan / BEOGRAD – Srbija – Hrvatska – Slovenija – Italija:

Polazak iz Beograda u poslepodnevnim časovima. Sledi noćna vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju i Italiju prema Rimu uz usputne pauze radi osveženja i regulisanja graničnih formalnosti.

2. dan / Italija – RIM:

Dolazak u Rim u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje Rima (Coloseo, Foro Imperiali, Piazza Venezia, Fontana di Trevi , Piazza di Spagna…) i slobodno vreme za individualne aktivnosti. U večernjim časovima polazak za Siciliju. Noćna vožnja ka jugu Italije.

3 – 11. dan / SICILIJA:

Prelazak trajektom na Siciliju. Dolazak na Siciliju u popodnevnim časovima. Smeštaj u odabranom hotelu na bazi odabrane usluge do 16 časova. Tokom boravka na Siciliji pored slobodnog vremena za kupanje, odmor, individualne aktivnosti, agencija će organizovati i raznovrsne fakultativne izlete…

12. dan / SICILIJA:

Doručak. Napuštanje hotela. U popodnevnim časovima polazak ka Veneciji. Noćna vožnja kroz Italiju.

13. dan / Kavalino – VENECIJA:

U ranim jutarnjim satima dolazak do turističke zone Kavalino. Slobodno vreme ili fakultativni transfer do Punta Sabioni i vožnja brodićem do Venecije. Razgledanje grada: Duždeva palata, Libreria, Bazilika Svetog Marka, zvonik Kampanile, Torre del Orologio, zgrade Procuratie, most Rialto, most Uzdaha, Trg Sv. Marka… Boravak u Veneciji do poslepodnevnih časova. Nakon obilaska i slobodnog vremena, povratak do luke i polazak za Srbiju… Noćna vožnja preko Italije, Slovenije i Hrvatske uz kraće pauze radi osveženja i regulisanja graničnih formalnosti…

14. dan / Srbija – BEOGRAD:

Dolazak u Beograd u ranim jutarnjim časovima. KRAJ PROGRAMA.

Smeštaj Tip smeštaja 27.06. – 10.07. 06.07. – 19.07. 15.07. – 28.07. 24.07. – 06.08.
Hotel Kennedy 3*

1/4 sa doručkom – mini apartman
240 €
265 €
280 €
285 €
1/3 sa doručkom
250 €
275 €
290 €
295 €
1/3 sa doručkom – mini apartman
260 €
285 €
300 €
305 €
1/3 sa doručkom i pogledom na more
270 €
295 €
310 €
315 €
1/2 sa doručkom
280 €
305 €
320 €
325 €
1/2 sa doručkom i pogledom na more
290 €
315 €
330 €
335 €

Snažno preporučujemo doplatu za večeru u hotelu tokom trajanja aranžmana (polupansion) u iznosu od 70EUR po osobi.

Obuhvata

 • 9 noćenja sa doručkom u Hotelu Kennedy 3* u 1/2, 1/3 ili 1/4 sobama ili mini apartmanima
 • Trajekt na relaciji Vila San Đovani – Mesina / Mesina – Vila San Đovani
 • Prevoz turističkim autobusima (TV, DVD, audio i video oprema, A/C)  na relacijama prema programu
 • Obilaske prema programu (Rim – razgledanje grada)
 • Usluge pratioca grupe za sve vreme aranžmana
 • Organizaciju putovanja u celini

Ne obuhvata

 • Doplatu za večeru u hotelu tokom trajanja aranžmana (polupansion) u iznosu od 70 evra
 • Međunarodno putno i zdravstveno osiguranje
 • Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Taorminu i okolinu (uvedena 01.07.2012. / plaća se u agenciji) – za boravak u hotelima sa 3* – 2 € po noćenju/po osobi. Deca do 10 godina ne plaćaju taksu
 • Fakultativne izlete, transfer i vožnju brodićem od luke Punta Sabbioni do Venecije i nazad
 • Individualne troškove putnika

NAPOMENE

 • Za polazak iz Novog Sada, Niša i Kragujevca cena iz tabele se uvećava za 10 evra.
 • Navedene cene iz tabele se odnose na polazak iz Beograda. Prevoz će biti organizovan iz Novog Sada, Niša i Kragujevca u slučaju dovoljnog broja prijavljenih putnika – minimum 40 (proveriti u agenciji).
 • Molimo Vas da se pre zaključenja ugovora o putovanju upoznate sa programom putovanja,
 • U smeštajne objekte se ulazi prvog dana boravka od 15:00 časova (postoji mogućnost ranijeg ulaska u većini slučajeva). Moguća su odstupanja sa vremenom ulaska kada grupa broji više od 50 putnika u jednom objektu. Sobe se napuštaju poslednjeg dana do 09:00 časova, osim u slučajevima kada je za realizaciju programa potrebno objekat napustiti ranije (postoji mogućnosti kasnijeg napuštanja soba).
 • Smeštaj iz ove ponude registrovan je, pregledan i standardizovan od strane Nacionalne turističke asocijacije zemlje u kojoj se nalazi.

Navedeni opisi i sadržina izleta su informativnog karaktera i mogu biti izmenjeni od strane lokalnih partnera koji su zaduženi za njihovu realizaciju.

Palermo i Monreale

Celodnevni izlet do Palerma, glavnog grada ostrva i obilazak katedrale u Monrealu čije tavanice ukrašava 6000 kv metara mozaika s kraja XII . Sledi panoramski obilazak Palerma: ulica Vittorio Emanuele, nova kapija, palata Normana, katedrala, trg Kuatro kanti, Trg sramote, pozorišta Politeama i Masimo. Zanimljivo je da je glavni grad Sicilije rangiran kao jedna od vodećih destinacija u svetu kada je u pitanju ulična hrana. Preporučujemo da slobodno vreme tokom izleta iskoristite za šetnju ulicama grada i uverite se u to.

Etna i Katanija

Etna (3.340m) je jedan od razloga zbog kojih svako želi da poseti Siciliju. Obilazak najvećeg i jedinog živog vulkana u Evropi, sa oko 400 ugašenih i nekoliko aktivnih kratera i osećaj dok gazite po kamenčićima od lave na 2800 m, kada je sve oko vas tamno sivo, a ispod vas oblaci svakako je nešto što morate da doživite. Krateri su prosto nestvarni, zemlja je tu već crvenkaste boje, a dok slušate priču o nedavnim erupcijama postajete svesni da ste na aktivnom vulkanu. Odlazak na visinu od 1.900 m i šetnja oko starijih ugašenih kratera predstavlja nezaboravnu avantura dok hodate po površini koja je kao sa neke druge planete. Nakon obilaska Etne, nezaobilaznu putanju predstavlja Katanija – prelep grad na obali Jonskog mora koji gotovo da leži kompletan na lavi, koja se izlila tokom brojnih erupcija. Katanija je drugi po veličini grad na Siciliji. Kako se nalazi ispod Etne, više puta je uništavan i ponovo izgrađivan, ima barokni stil, uglavnom u sivoj boji (kažu da je i lava korišćena za izgradnju grada), a grad koji danas vidimo dobio je svoj izgled nakon velikog zemljotresa 1693. godine.

Sirakuza i Sicilija outlet

Obilazak prelepog baroknog grada Sirakuze koji je pod zaštitom UNESCO-a. Lepota ovog mesta kao i brojne legende koje prate istoriju ovog grada inspirisali su pisce, mislioce poput Cicerona i Anuncija… ostrvo Ortiđo, prelepa katedrala koja je izgrađena na temeljima nekadašnjeg grčkog hrama posvećenog boginji Atini, Arteuzina fontana, ostaci Apolonovog hrama… Sirakuza je čuvena po bogatoj istoriji, jer je dugo bila važna kolonija antičke Grčke. Glavni trg će vam delovati poznat odnekud, a onda ćete shvatiti da je tu sniman film Malena sa Monikom Beluči.

Posle obilaska Sirakuze, posetićemo najveći outlet šoping centar na Siciliji u kome se nalazi preko 100 brendova gde po najnižim cenama možemo uživati u kupovini. Gucci, Piquadro, Armani, Trussardi, Mango, Calvin Klein, Lacoste – samo su neki od brendova koji su dostupni u ovom poznatom outlet selu.

Taormina by night

Ovaj grad podjednako je živ i danju i noću, odzvanja žamor, a kaldrmisanim ulicama koračaju radoznali turisti iz celog sveta. Prepun je butika, kafića i restorana. Kafići su mahom na stepenicama, pojedini imaju samo jastuke na kojima se na stepeništu sedi. Trgovi su vrlo živi, na njima slikaju portretisti, sviraju muzičari ili nemo stoje pantomimičari. Sve je u pokretu i veoma, veoma lepo. Na glavnom trgu se nalazi i predivna katedrala – Duomo di Siracusa, a čim prođete taj trg, sa leve strane videćete mali trg sa dva-tri kafića u kojima je uveče divna džez muzika i prepuno je ljudi i jako je prijatno za večernji izlazak.

Plaža Đardini Naksos

Plaža Đardini Naksos – (ital. Giardini Naxos) grad na istočnoj jonskoj obali Sicilije, u okviru okruga Mesina, oko 60 km udaljeno od aerodroma u Kataniji i oko 6 km od Taormine. Malo ribarsko naselje koje zajedno sa  susednom Taorminom, poslednjih decenija dobija na značaju i razvija se u poznato letovalište. Tokom letnjih meseci duž dugačke šljunkovite plaže možete iznjamiti ležaljke i suncobrane na lidima, koji u večernjim časovima postaju mesto skupljanja lokalnog stanovništva, italijanskih i stranih turista.

Pravi je užitak provesti letnje dane u ovom mestu, idealnom mestu za potpuni doživljaj ostrva. Fina, peščana plaža i mirna voda, pružaju dobre uslove za plivanje, i za sportove na vodi, a teško je odoleti šetnji pored divnog starog grada i veličanstvene rive. Setnjom uz obalu možete odmarati u nekom ribljem restoranu, tratoriji ili poslastičarnici, gde uz dobro vino oprobate narodne kulinarske specijalitete ovog dela ostrva.

Venecija (brodić)

Vožnja brodom do venecijanskog pristaništa. Venecija je nekadašnja srednjevekovna Mletačka Republika, izgrađena je na 120 ostrva, ima 177 kanala i oko 400 mostova. Obilazak grada: most Uzdaha, Duždeva palata (nije predviđen grupni ulazak), stubovi zaštitnici grada, crkva Santa Maria della Salute, Trg Svetog Marka, crkva Svetog Marka, toranj Kampanile, most Rialto… Nakon obilaska slobodno vreme. U poslepodnevnim časovima povratak brodom u luku Punta Sabioni i polazak ka Beogradu…

Način plaćanja

Napomena

 

Galerija

ORGANIZATOR PUTOVANJA T.A.Fun Group travel company UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA T.A Fun Group travel company, LICENCA OTP BR 58/2010 OVLASCENI SUBAGENT TA HELONA agency doo OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972