SICILIJA-ITALIJA-LETO-2016

SICILIJA SA POSETOM RIMU, NAPULJU I OSTRVU KAPRI

Autobusom 13 dana / 8 noćenja

RIM glavni grad Italije i pokrajine Lazio.  Po legendi osnovan je 753. Godine p.n.e. „Večni grad“, „ Grad sedam brežuljaka“, „Prestonica sveta“… Ne propustite obilazak Koloseuma, posetu Vatikanu, espresso u Via Veneto… i obavezno bacite novčić  u fontanu  Di Trevi, da biste se ponovo vratili u Rim. Grad koji će Vam ostati u nezaboravnom i romantičnom sećanju!

ĐARDINI NAKSOS grad na istočnoj jonskoj obali Sicilije, oko 60 km udaljen od aerodroma u Kataniji i oko 6 km od Taormine. Malo ribarsko naselje koje zajedno  sa  susednom Taorminom važi za najpoznatije letovalište na ostrvu. Plaža je šljunkovita, a duže šetališta je mnoštvo prodavnica, kafića, barova gde se možete uživati uz pivo ili ukusan sladoled.
MASCALI u senci  Etne, na istoku Sicilije lociran je grad Mascali, na samoj obali Jonskog mora,  na 30km od Catanie i 15km od Taormine, nudi bogat turistički sadržaj. Nadaleko poznato vino iz Mascalija takođe treba da se nađe na Vašoj „to do list“. Šarmantni Mascali će Vas razoružati i naterati da mislite o ponovnom povratku na Siciliju i njenim prelepim plažama.
SANT’ALESSIO je primamljiva turistička destinacija Sicilije. Na jugu se smenjuju litice i jezera, a zaliv Salo idealno je stanište za kvalitetne ribe, naročito školjke. Grad i dalje zadržava elemente posebnog istorijskog i arhitektonskog značaja. Ali Sant’ Alessio takođe ima svoje popularne legende. Najpopularnija je legenda Plutonic koja govori o blagu skrivenom pod zemljom, koje proizilazi iz postojanja pećina. Čak i piratske aktivnosti u to vreme, na ovom mestu doprinele su formiranju takvih legendi.Sa čistim i svežim morem, Sant’Alessio uticaće na kompletan doživljaj leta na ovim plažama, gde sunce peče, ali ne gori, u direktnom kontaktu sa ostacima drevne prošlosti i moderne zemlje koja teži da postane respektabilno mesto među najpoznatijim turističkim destinacijama.

NAPULJ  “Mia bella Napoli” grad koji će vam se dopasti na prvi pogled, grad pun života i smeha, jedni kažu opasan, drugi kažu čaroban, a treći citiraju onu čuvenu:” Videti Napulj i umreti”. U ovom gradu se rodila prva pizza, a davne 1889. godine kada je kraljica Margareta od Savoja posetila Napulj tadašnji čuveni pizza majstor Rafael napravio je pizzu u bojama trikolorne italijanske zastave i od tada čuvena pizza nosi naziv Margarita. U svojoj prošlosti promenio je dosta vladara: Vizantija, Lombardi, Normani, Anžujci, Španija, Burboni. Bio je glavni grad Kraljevstva Dve Sicilije, i glavni grad Napuljske kraljevine.

Paket aranžman po osobi 13 dana autobuski prevoz+ 8 noćenja sa doručkom + obilasci po programu:

Termini

 

30.06. 

12.07.

14.07. 

26.07.

01.08.

13.08.

17.08. 

29.08

07.09.

 19.09.

HOTEL LA RIVA 3*
CENA 399 439€ 459€ 429€ /
Specijalna ponuda
329 349 369 359 /
HOTEL KINGS HOUSE 3*
CENA / 399 429€ 399€ /
Specijalna ponuda
/ 329€ 349€ 339€ /

NAČIN PLAĆANJA

NAPOMENA

Popusti za decu u sobi sa roditeljima:

 -deca do 2 god. plaćaju  samo prevoz 50eur (imaju sedište u autobusu i koriste zajednički ležaj u pratnji dve odrasle osobe)

– I  i II  dete 2-12 godina u pratnji dve odrasle osobe, u sobi sa roditeljima; ostvaruju po 20% popusta (imaju sedište u autobusu i sopstveni ležaj)

– deca 2-12 godina u pratnji jedne odrasle osobe ne ostvaruju popust

CENA ARANŽMANA OBUHVATA:

-Prevoz komfornim turističkim autobusom prema programu putovanja (klima,TV,DVD, audio oprema,)

-Smeštaj u Rimu (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,

-Smeštaj na Siciliji  (6 noćenja sa doručkom u hotelu Solemare 3*-St. Alessio /King’s house hotel 3*-Mascali u 1/2 i 1/3 sobama ,hotel La Riva u Giardini Naxosu 3* u 1/2 i 1/3 sobama),

-Smeštaj u Napulju (1 noćenje sa doručkom – kontinentalni švedski sto) u hotelu sa 3* u 1/2 i 1/3 sobama,

-Obilaske prema programu putovanja,

-Usluge licenciranog vodiča grupe,

-Usluge predstavnika organizatora aranžmana ili ino-partnera,

-Troškove organizacije i vođenja aranžmana.

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA:
– stanični vaučer 50 din ( plaća se u agenciji, za polaske iz Beograda)

-Fakultativne izlete i ulaznice.

Obaveznu gradsku komunalnu taksu za Rim i okolinu (uvedena 01.09.2014, plaća se na recepciji hotela) –zaboravak u hotelima sa 3 *- 4€ po noćenju / po osobi,a za boravak u hotelima sa 4 *–6€ po noćenju / po osobi po noćenju;

-gradsku komunalnu taksu za Napulj i okolinu (uvedena 31.10.2012., plaća se na recepciji hotela) – za boravak u hotelima sa 3* – 2 € po noćenju / po osobi, 2,50  za boravak u hotelima sa 4*

-gradska komunalna taksa za St. Alessio/Mascali koja se plaća na licu mesta na recepciji; u momentu objavljivanja ovog programa nije uvedena; ukoliko se do realizacije programa eventualno uvede, putnici će pre polaska o tome biti obavešteni, kao i o tačnom iznosu koji se na to ime plaća recepciji hotela.

– gradska komunalna taksa za Gairdini Naksos za boravak u hotelima sa 2 i 3* – 1,50 € po noćenju / po osobi, a za boravak u hotelima sa 4*i 5* –2 € po noćenju / po osobi.

– Međunarodno zdravstveno osiguranje (izdaje se u agenciji, osigurana suma je 30.000€). Preporuka agencije je da putnik poseduje ovu vrstu osiguranja

– Individualne troškove putnika

– Doplata za 1/1 sobu 50%
-Doplata za dodatno sedište u autobusu 80eur

CENE FAKULTATIVNIH IZLETA:

-“Upoznajmo Rim” -Cena za odrasle 15€, za decu 10€ ( u cenu su uključene slušalice i lokalni vodič)

Vatikanski muzeji Cena za odrasle 40€/za decu 30€( u cenu je uračunata rezervacija, ulaznice, lokalni vodič i slušalice)

– Poludnevni izlet- Sicilijanska sela- Cena za odrasle od 25€/deca 15€

– Celodnevni  izlet- vulkan Etna i Katanija- Cena za odrasle od 35€/deca 20€

Celodnevni  izlet – Palermo i Monreale-Cena za odrasle 55€/ za decu 25€

– Celodnevni  izlet- Sirakuza – Cena za odrasle 35€/za decu 20€

– Poludnevni izlet- Taormina Cena za odrasle 20€/za decu 10€ (cena uključuje prevoz i povratnu kartu za žičaru)

– Celodnevni  izlet- Ostrvo Kapri-Cena za odrasle 60€/ za decu do 11.godina 45€ ( cena uključuje brodsku kartu, vožnju žičarom)

poludnevni izlet u Pompeju cena za odrasle 40€/za decu 25€ ( cena uključuje ulaznicu, lokalni vodič, povratna vozna karta)

PROMOTIVNA CENA ZA PAKET FAKULTATIVNIH IZLETA NA SICILIJI 170€   SA POPUSTOM :140€

(NE OBUHVATA IZLETE U RIMU IZLET NA OSTRVO KAPRI I POMPEJU)

Galerija:

ORGANIZATOR PUTOVANJA T.A  Eta Tours UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA T.A. Eta Tours, LICENCA OTP BR 23/2018 OVLAŠĆENI SUBAGENT T.A. HELONA,  OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,51