helsinki

Švedska – Finska – prvomajski praznici

prvomajski praznici

prestonice severa, mini krstarenje Baltičkim morem…

prvomajski praznici, polazak u nedelju 29. 04., avionom iz Niša- 4 dana

Stokholm – krstarenje – Helsinki

 

DAN 1. nedelja,29.04/ Stokholm
Okupljаnje grupe dva sata  pre polaska na kafi u restoranu niškog aerodroma. Let za Stokholm u 10.10h. Sletanje u Stokholm, u 12.55h, transfer do grada. Panoramski razgled grada sa vodičem, koji se prostire na 14 ostrva: Gamla stan, kraljevskai palata, jedna od najvećih u svetu, trgovi Slottsbacken i Stor torget, gradska većnica Stadshuset, Crkva Storkikan-najstarija u Stokholmu; crkva Riderholmkirken-kraljevska grobnica, Konserthuset- mesto gde se dodeljuju Nobelove nagrade, dvorac Drotningholm-rezidencija kraljevske porodice…. Smeštaj u hotel. Noćenje

DAN 2. ponedeljak,30.04./ Stokholm
Doručak. Slobodan dan u Stokholmu ili fakultativni izlet Sigtunu i Upsalu. Vožnja za Upsalu, četvrti najveći švedski grad, mesto gde se nalazi najstariji švedski univerzitet, sedište švedske crkve i grad u kojem se može videti najveća skandinavska katedrala. Nakon Upsale, nastavljamo put ka Sigtuni, prelepom srednjovekovnom naselju sa mnogobrojnim crkvama i arheološkim ostacima iz 10. i 11. veka. Danas tu živi oko 8.500 stanovnika, i verovatno je najstariji grad Švedske  i predstavlja mesto gde se uspostavljala moderna švedska država . Povratak u Stokholm. Slobodno popodne. Noćenje.

DAN 3. utorak,01.05./ Stokholm – krstarenje
Doručak. Slobodan dan u Stokholmu, predviđen za obilaske muzeja, šoping…..Moguć fakultativni izlet do Drottningholm kraljevske palate. Transfer do luke u popodnevnim časovima. Ukrcavanje na brod u izabrane kabine. Isplovljavanje ka Helsinkiju u 16:30h. Dnevno-noćna plovidba uz mogućnost korišćenja sadržaja na brodu (fakultativno) spa, sauna, restorani, bioskop, šoping centri…

DAN 4. sreda, 02.05./Helsinki
Doručak. Uplovljavanje u glavni grad Finske, Helsinki, oko 10h. Odlazak na panoramski razgled grada: Parlament, Opera, Gradsko veće, katedrala, Nacionalni muzej, crkva u kamenu Temppeliaukio, koncertna dvorana Finlandia, pravoslavna Crkva Uspenja, najveća u severnoj Evropi…… Slobodno popodne u Helsinkiju. Povratak na brod. Isplovljavanje u 17.30h. Plovidba ka Stokholmu. Tokom plovidbe na raspolaganju su šoping centri na brodu, bioskop, restorani, spa centar (fakultativno).

DAN 5. četvrtak,03.05/ Stokholm
Uplovljavanje u Stokholm u 10h. Slobodno vreme u Stokholmu za individualna razgledanja, obilaske i šoping. Transfer do aerodorma u popodnevnim časovima. Let za Niš u 17h. Po sletanju transfer do Beograda i drugih gradova u Srbiji. Kraj programa.

Cena aranžmana

195€

+ Avio karta , dinarski deo aranžmana od 8.900 dinara (zavisno od momenta rezervacije)

Aranžman obuhvata:
* Avioprevoz Niš- Stokholm- Niš (din. deo aranžmana/napomena PROMENJIV i zavisi od momenta rezervacije! Plaća se u celosti jednoktratno )
* 2 noćenja sa doručkom u hotelu sa 3*** u širem centru Stokholma ili okolini, u 1/2 ili 1/2+1 sobama,
* 2 noćenja, u brodskim kabinama (economic) sa doručkom.
* usluge organizacije putovanja i turističko vođstvo puta
* usluge razgledanja Stokholma i Helsinkija sa vodičem na srpskom jeziku,

Aranžman ne obuhvata:
* individualne troškove putnika, ekstra hotelske usluge i troškove koji nisu obuhvaćeni datim programom,
* doplatu za večeru u hotelu, i na brodu,
* ulaznice za mesta koja se posećuju,
* troškove transfera od aerodroma do hotela (oko 15€), po pravcu
* obavezno međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
* troškove fakulatativnih izleta, izlet za Sigtunu i Upsalu (oko 45€)
* doplate za drugi tip kabina na brodu (standard, large, premium sa balkonom, suite..)

Doplate na avio letu  (prtljag, osiguranje, prioritetno ukrcavanje,  posebna mesta u avionu ili klasa), plaćaju se prilikom rezervacije.
Doplata za posebne usluge  (1/1 soba, doplata za večeru, posebna vrst sobe i sl), vrši se uz plaćanje druge (II) rate.
Rezervacija fakultativnih izleta je moguća tokom isplate aranžmana, plaćanje se vrši inopartneru u inostranstvu.
Fakultativni izleti su organizovani u saradnji organizatora i inopartnera.
Napominjemo da su cene promenjive (!) , i zavise od brojnog stanja, radnog/neradnog dana itd. Uključuju usluge organizacije inopartnera, angažovanje prevoza, vodiča, ulaznica.

Dinamika plaćanja aranžmana:
Aranžman se može platiti u celosti (devizni i dinarski  deo), gotovinksi, platnim/kreditnim karticama, čekovima građana.
Aranžman, po promotivnoj ceni se može platiti na rate tako što se prilikom rezervacije uplaćuj e dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom), a devizni deo na ime rezervacije 25%, a ostatak (75% dev. dela) na 3 jednake rate do 10 dana pre polaska.

Plaćanje na rate deponovanjem čekova građana ili overene adm. zabrane na platu:
Aranžman se može platiti na rate, tako što se prilikom rezervacije uplaćuje dinarski deo aranžmana – avio karte u celosti (gotovinski ili platnom karticom, ili čekovima koji se odmah realizuju). Cena aranžmana se za plaćanje na 5 rata uvećava za 2€ mesečno, odnosno ukupno 10€ za 5 meseci otplate na ime manipulativnih troškova.

Deviznio deo aranžmana, ukoliko se plaća na 5 mesečnih rata deponovanje čekova građana ili overene adm. zabrane na platu mora se izvršiti najkasnije 5 dana nakon rezervacije. Devizni deo aranžmana, plaća se sledećom dinamikom:

Napominjemo da je dinarski deo aranžmana iznos, koji je promenjiv jer predstavlja iznos avio karte!
Zavisi od momenta prijave.  Let je organizovan komapnijom Ryanair iz Niša.
U slučaju otkaza aranžmana od strane putnika, primenjuju se tarife otkaza koje propisuje avio kompanija!
NAPOMENA: ukoliko klijent koji je izabrao odloženo plaćanje prilikom rezervacije, nije deponovao čekove/adm. zabranu 5 dana posle rezervacije, agencija će smatrati da je izabran način plaćanja do polaska i preostale uplate prihvatati BEZ MOGUĆNOSTI  odloženog plaćanja, odnosno čekove prihvatati sa valutom plaćanja na dan predaje.

INFORMACIJE  U  VEZI  SMEŠTAJA:

  • Ime hotela biće poznato najkasnije 7 dana pre polaska. Opis hotela sa kojim agencija sarađuje je u nastavku.
  • Hoteli su sa minimum 2**+ ili 3*** u širem centru navedene destinacije ili okolini.
  • Opis smeštajnih objekata su informativnog karaktera. Za eventualna odstupanja i kvalitet usluge u okviru smeštajnih objekata, organizator putovanja ne snosi odgovornost, jer to isključivo zavisi od smeštajnih objekata.
  • Organizator putovanja ne može da utiče na razmeštaj po sobama, jer to isključivo zavisi od recepcije smeštajnog objekta.
  • Neki od dopunskih sadržaja smeštajnih objekata su dostupni uz doplatu. Postoji mogućnost odstupanja i promena oko dostupnosti nekih sadražaja, jer isključivo zavise od smeštajnih objekata (npr.sef, parking, pogled, mini-bar, TV SAT…).
  • Smeštaj na brodu je u ekonomi (Economy ) kabinama TWC, površine 8,3m2 sa sopstvenim toaletom. Smeštaj i inventar su napominjemo oskudni, a komoditet minimalan (kabine oko 4 x2m). Klijent može prilikom rezervacije izršiti dolatu za komotnije tipove kabina ukoiko su dostupni u momentu rezervacije. Organizator ne garantuje raspoloživost različitih tipova kabina, a posreduje ukoliko klijent zahteva viši konfor (confort, de luxe, suite) kabine.
  • Primer doplata za drugi tip kabina na brodu: inside confort (8,3m2, TV, francuski ležaj, 140cm, 25€ po osobi ukupno),
  • Seaside standard (8,3m2 sa prozorom, 25€ po osobi ukupno), Seaside confort (8,3m2,francuski ležaj, prozor,TV, 80€ po osobi ukupno), Seasidefamily large (18m2, 2 adl i 2 deteta, TV, frižider, francuski ležaj 160cm, sofa 130X200cm, doplata 80€ po odrasloj osobi ukupno), Seaside Premium (12m2, francuski ležaj, 160cm, frižider, Tv,radio doplata 80€ po osobi)

INFORMACIJE U VEZI AVIOPREVOZA:

  • Avioprevoz je organizovan kompanijom Ryanair iz Niša. U cenu je uračunata aviokarta, i dva komada prtljaga (jedan dimenzija 55x40x20cm i drugi dimenzija 35x20x20 cm).
  • Putnici mogu izvršiti doplatu za još jedan komad prtljaga po tarifnom cenovniku aviokompanije. U kabinksom, ručnom prtljagu, nije moguće nositi tečnost, metalne predmete poput noža, makaza i slično, a detaljne uslove možete dobiti od agencije organizatora ili na web sajtu aviokompanije www.ryanair.com

Ovlasceni SUBAGENT T.A.HELONA,  OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972.  ORGANIZATOR PUTOVANJA HALO TRAVEL. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Halo TRAVEL licenca OTP broj 254/2010.