ATINA – Doček Nove 2020.

Doček Nove 2020.

Atina je glavni i najveći grad Grčke. Moderna Atina je veliki i kosmopolitski grad, dok je starogrčka Atina bila moćni grad-država i poznati filozofski centar. Atina je jedan od najstarijih svetskih gradova, čija se istorija beleži preko 3.400 godina. Grad je dobio ime po boginji zaštitnici Atini. Atina je takođe rodno mesto Sokrata, Periklea, Sofokla i drugih značajnih filozofa, pisaca i političara antičke Grčke. Kako je popularna destinacija ljubitelja mitova, legendi i umetnosti, grčka vlada je uz pomoć EU tokom prošle decenije uradila velike infrastrukturalne projekte, pa se gradska infrastruktura popravila i sada je daleko reprezentativnija. Najstariji savremeni grad na svetu, kolevka demokratije, filozofije i Olimpijskih igara, bezbroj antičkih tvorevina i umetničkih dela, mesto gde se bogata istorija susreće sa modernom Atinom, velikim, kosmopolitskim gradom, uzbudljivog noćnog života, dobrog šopinga i slasne mediteranske kuhinje. Ljubazni Grci, koji će vas uvek dočekati sa osmehom na licu i čašicom uza ili mastike u rukama samo su još jedan od razloga zbog kojih bi trebalo da posetite ovu prelepu prestonicu.

Termin putovanja: 29.12. – 03.01.2020.

(autobuski prevoz i 3 nocenja sa doruckom)

 

Program putovanja:

1.dan (29.12.) SRBIJA – Polazak iz Beograda oko 16 časova sa turističkog terminala Lasta na auto putu Niš-Beograd, iz Niša oko 19 časova sa parkinga kod supermarketa Tempo (vreme i mesto polaska je podložno promeni i znaće se tačno dva dana pred polazak). Vožnja kroz Makedoniju sa usputnim zadržavanjima radi odmora i graničnih formalnosti.

2.dan (30.12.) ATINA Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima i nakon smeštanja u hotel u dogovoreno vreme je   predviđeno panoramsko razgledanje grada:  trgovi Omonija i Sintagma, prolazak pored Parlamenta, Hadrijanovih vrata, Zevsovog hrama i starog Olimpijskog stadiona, zaustavljanje kod Predsedničke palate sa prisustvovanjem smeni predsedničke straže (Evzoni). Nakon koga, fakultativno odlazak na obilazak drevnog Akropolja u trajanju od sat vremena (posebno se plaća ulaznica): Propileji, hram boginje Nike, hram boginje Atine Partenon, Karijatide… Smeštaj u hotel. Posle kraćeg odmora, odlazak u Pirej – obilazak trajektne luke i Turkolimena i Mikrolimena (odlazak je metroom – karte za metro nisu uračunate u cenu). Povratak u hotel. Noćenje.

3.dan (31.12.) ATINA Doručak. Posle doručka slobodno vreme ili fakultativno obilazak Plake, Monastirakija,             istorijskog starog centra Atine. Slobodno vreme za shopping ili  fakultativno obilazak nacionalnog arheološkog muzeja     Atine. Uveče DOČEK NOVE GODINE individualno na trgu Sintagma. Noćenje.

4.dan (01.01.)ATINA-PELOPONEZ  (KORINT-MIKENA- NAFPLION) Doručak. Slobodno prepodne ili fakultativno izlet na Peloponez (Argolida) sa obilaskom Korintskog kanala, prelazak mostom sa Atike na Peloponez, obilazak starog grada Tirinisa, zatim odlazak do Nafpliona (primorskog mesta i stare grčke prestonice) i obilazak ostataka “zlatne” Agamemnonove Mikene sa Lavljom kapijom, kraljevskim grobovima i tzv. Atrejevom riznicom ( bez ulaza na lokalitet).  Povratak u Atinu u kasnim popodnevnim satima. Slobodno veče i individualni odlazak na reprizu Nove godine na nekom od gradskih trgova. Noćenje.

5.dan (02.01.) ATINA -GLIFADA-SRBIJA Doručak. Napuštanje hotela posle doručka, oko 9h. Slobodno vreme u Atini ili mogućnost fakultativnog izleta do APOLONOVE OBALE i čuvenog letovališta GLIFADE. Nakon obilaska  polazak za Srbiju. Noćnja vožnja kroz Grčku i Makedoniju.

6.dan (03.01.) SRBIJA Dolazak u Srbiju u jutarnjim/prepodnevnim časovima (vreme dolaska zavisi od dužine   čekanja na graničnom     prelazu, na šta organizator ne može da utiče) . Kraj usluga.

 

CENA ARANŽMANA (po osobi – izraženo u €):

CENA ARANŽMANA 1/2 1/3
NOVI SAD 155 eur 145 eur
BEOGRAD 145 eur 135 eur
BATOČINA 139 eur 129 eur
NIS 129 eur 119 eur

ARANŽMAN OBUHVATA:

 • prevoz turističkim autobusom na relaciji navedenoj u programu,
 • smeštaj u hotelu 3*u 1/2 i 1/2+1 sobama na bazi 3 noćenja sa doručkom,
 • razgledanje Atine u pratnji lokalnog vodiča,
 • turistički vodič tokom putovanja

ARANŽMAN NE OBUHVATA:

 • međunarodno putno zdravstveno osiguranje,
 • fakultativni izleti,
 • individualni troškovi putnika
 • od 01.01.2018 je u Grčkoj uvedeno plaćanje boravišne takse koja se plaća na licu mesta u hotelima, cena boravišne takse se kreće od 0.50€ do 1,50€ u zavisnosti od kategorije hotela.

FAKLUTATIVNI IZLETI:

 • Ulaznica za Akropolj – 25€
 • Izlet na Peloponez – 30€
 • Izlet za Glifadu – 10€

POPUSTI I DOPLATE:

 • umanjenje za sopstveni prevoz je 20€ po osobi, na cenu iz Niša.
 • doplata za 1/1 sobu je 120€
 • redosled sedenja u autobusu se pravi prema datumu prijave
 • izbor  sedišta u autobusu se doplaćuje 20€ po osobi

HOTEL LONDON 3* Hotel London je smešten na južnoj obali Atine, na svega 100 metara od peščane plaže Glifada i na par minuta hoda od tramvajske stanice. U ponudi ima klimatizovane sobe sa sopstvenim balkonima i besplatnim bežičnim internetom. Svetle i prozračne sobe hotela London imaju drvene podove i sopstvene balkone s kojih se pruža delimičan ili direktan pogled na more. Svaka je zvučno izolovana i sadrži flat-screen TV.Doručak na bazi švedskog stola služi se svakog jutra. Salonski bar u okviru objekta nudi jela sa menija. Odmah pored hotela nalaze se restorani i moderni barovi koji rade tokom celog dana.Lokacija hotela London u blizini tramvajske stanice obezbeđuje vam laku vezu sa centrom Atine i plažama. Stanica 24-časovnog aerodromskog autobusa udaljena je samo 50 metara od hotela. Najbliža stanica metroa udaljena je 2 km. U popularnoj četvrti Glifada nalaze se brojne dizajnerske prodavnice i klubovi.

Raspored sedenja u autobusu:Ukoliko je autobus popunjen do poslednjeg sedišta, putnici koji su doplatili II red sedeće i I redu, III red u II redu, itd. Ukoliko je za prevoz putnika angažovan dupli (doubledecker) autobus, plaćena sedišta se odnose na donju platformu ( II, III, IV ili V red). Doplata za I red na gornjoj platformi iznosi 15 € po osobi. Na pojedinim programima putovanja moguće je izvršiti i doplatu dodatnih sedišta – cene dodatnih sedišta iznosi 10 € kod kojih je takva opcija moguća.

Nacin placanja

Napomena

 

OVLAŠĆENI SUBAGENT T.A.HELONA,  OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972.  ORGANIZATOR PUTOVANJA Clock travel UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Clock travel, licenca OTP broj 27/2014.