Atina-Manga-Trip

ATINA – Doček Nove 2020.

Doček Nove 2020.

Atina – večna raskrsnica puteva, grad je do koga možete doći kopnom, nebom i morem. Kao takva, kroz celu istoriju se nalazila na udaru velikih sila. Nalazi se na  poluostrvu Atika i glavni je grad Grčke sa oko 4 miliona stanovnika. Predstavlja mamac za turiste koji žele da vide gradjevine iz “Zlatnog doba” kada je Atinom vladao Perikle, iz doba kad su se Sofoklove i Euripidove drame izvodile u veličanstvenom Dionisovom pozorištu. Akropolj po nekima je razlog zašto Atina i danas postoji i zašto, nakon dugih vekova propadanja i zaborava, ponovo blešti punim sjajem.

6 dana autobusom, na bazi minimum 50 putnika

1.dan NOVI SAD – BEOGRAD – NIŠ – VRANJE…
Polazak iz Novog Sada sa železničke stanice (kod lokomotive) u 14,00h. Polazak iz Beograda sa turističkog terminala „Lasta“ u 15,30h. Vožnja autoputem ka Nišu sa usputnim zadržavanjima radi preuzimanja putnika iz drugih gradova. Polazak iz Niša u 19.00h sa parkinga na benzinskoj pumpi „Lukoil Jastrebac“ kod TC „Tempo“. Direktna noćna vožnja sa usputnim pauzama na graničnim prelazima i motelima.

2.dan . . . LAMIA – ATINA
Dolazak u Atinu u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada autobusom u pratnji lokalnog vodiča: Trgovi Omonija i Sintagma, Parlament, Rezidencija, Olimpijski stadion, Cipio, Hadrijanov slavoluk, Zevsov hram, Akademija, Univerzitet, Biblioteka… Smeštaj u odabrani hotel – posle 14.00h. Slobodno popodne. Doček nove godine na otvorenom, u organizaciji grada Atine na trgu Sintagma. Noćenje.
Fakultativno:
* Doček nove godine u taverni na Plaki, podno Akropolja, uz folklor (prijava i uplata samo u agenciji uz prijavu za aranžman)

3.dan A T I N A
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i razgledanja. Noćenje.
Fakultativno: Repriza dočeka u taverni na Plaki

4.dan A T I N A
Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti i razgledanja. Noćenje.
Fakultativno: Prepodne poseta Akropolju u pratnji stručnog vodiča, zatim izlet do novog olimpijskog kompleksa – panoramsko razgledanje i slobodno vreme za šoping u novom šoping-molu „The mall Athens“ koji je u sastavu kompleksa.

5.dan ATINA – LAMIA . . .
Doručak. Napuštanje hotela. Slobodno vreme u gradu do polaska za Srbiju u 16.00h. Direktna vožnja sa pauzama po potrebi i na graničnim prelazima radi obavljanja carinskih formalnosti.

6.dan . . . NIŠ – BEOGRAD – NOVI SAD
Dolazak na mesto polaska: Niš u ranim jutarnjim, Beograd u ranim prepodnevnim, Novi Sad u prepodnevnim satima. Prestanak aranžmanskih usluga.

CENA ARANŽMANA (po osobi – izraženo u €):

Polazak Povratak HOTEL Kat. Usluge Polazak NIŠ Polazak BEOGRAD i
sa autoputa Bgd-Niš
Polazak NOVI SAD
Redovna cena Rane rezervacije Redovna cena Rane rezervacije Redovna cena Rane rezervacije
Ponedeljak, 30.12.2019. Subota, 04.01.2020. CRYSTAL CITY 3* 3 BB 169 158 179 167 184 172

 

Umanjenja za sopstveni prevoz:
– polazak iz Novog Sada: 50 €
– polazak iz Beograda i sa autoputa Bgd-Niš: 45 €
– polazak iz Niša: 35€

U CENU JE URAČUNATO:

 • prevoz visokopodnim turističkim autobusom ili dabldekerom (A/C,audio,video…)
 • smeštaj u 1/2 i 1/3 sobama (treći krevet pomoćni) na bazi 3 noćenja sa doručkom (doručak švedski sto u skladu sa normativima hotela), u odabranom hotelu
 • usluge lokalnog vodiča u Atini za razgledanje grada
 • troškovi licenciranog pratioca grupe iz Srbije
 • troškovi organizacije putovanja

U CENU NIJE URAČUNATO:

 • medjunarodno putno i zdravstveno osiguranje za EU, može se kupiti u Agenciji
 • Grčka “STATE TAX” – plaća se u efektivi na recepciji hotela po dolasku – prijavi. PO SOBI, ukupno za 3 noći: za hotel 3*- 4,5€, za hotel 4*- 9€
 • fakultativno: poseta Akropolju (transfer, ulaznica i troškovi vodiča) i izlet autobusom do “The mall Athens” i olimpijskog kompleksa – 30€ – min. 20 osoba
 • individualne posete, karte za gradski prevoz
 • doplata za jednokrevetnu sobu (dinarski): “Crystal City” – 95 €
 • doplata za polazak iz Zaječara, Negotina, Bora – 20 € (dinarski) – min. 20 osoba

OPIS I LOKACIJA HOTELA:
Hotel Crystal City 3* – Porodični hotel u srcu Atine, na Trgu Karaiskaki, na cca 500m od Omonije, 1500 m od Sintagme, 2000 m od Akropolja. Hotel poseduje 84 sobe, svaka TWC, klima, satelitska TV, telefon, frižider, minibar, sef …. Prijatan restoranom sa barom i internet kafeom, na prvom spratu, pruža pravu porodičnu atmosferu. Upotpunjuje je restoran sa barom na krovu hotela, sa direktnim pogledom na Akropolj. Besplatan WiFi u celom hotelu. Izuzetna lokacija za upoznavanje sa gradom.

POPUST ZA RANE REZERVACIJE 7%
(za uplatu u celosti, do popune određenog broja soba u hotelu, broj mesta je ograničen).

 

Nacin placanja

Napomena

 

OVLAŠĆENI SUBAGENT T.A.HELONA,  OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972.  ORGANIZATOR PUTOVANJA Euroturs . UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Euroturs, licenca OTP broj 49/2016