Bansko, Sofija, Rilski manastir – Jesen 2020

Jesen 2020 – 3 dana putovanja

Dan 1. Beograd/Niš –Rilski manastir
Polazak iz Beograda 06:00h /Niša 09:00h , sa dogovorenog mesta. Vožnja do Rilskog manastira, preko graničnog prelaza Gradina i Sofije, sa usputnim pauzama radi odmora i graničnih formalnosti. Obilazak manastirskog kompleksa. Rilski manastir je jedinstven manastir u Evropi, najveći i najpoznatiji pravoslavni manastir u Bugarskoj. Nalazi se na jugozapadu Bugarske, na planini Rila, u dolini Rilske reke na 1150 m n/v. udaljen je 120 km od Sofije.Predelom oko manastira preovladava predivna planinska priroda sa planinskim vrhom Musala (2925 m.Manastir je, prema predanju, osnovao pustinjak sveti Jovan Rilski Čudotvorac (bug. sv. Ivan Rilski) u 10. veku. Sv. Jovan Rilski je živeo u pećini nedaleko od mesta na kome se danas nalazi manastir, dok su njegovi učenici, koji su došli u planine da čuju njegovo učenje, sazidali manastir. Jedan je od najprepoznatljivijih vrednosti Bugarske, kulturni i duhovni centar Bugarske nacionalne svesti Nakon obilaska manastira polazak za Bansko. Po dolasku u Bansko, smeštaj u hotel. Slobodno vreme. Večera. Noćenje.
Dan 2. Bansko
Bansko… Slikovit i autentičan planinski gradić u jugozapadnom delu Bugarske. Romantičan i idiličan, etno selo sagrađeno u starom balkanskom arhitektonskom stilu. Bansko predstavlja jedinstveno arhitektonsko i prostorno rešenje koje svojim izgledom oponaša tradicionalni izgled starih bugarskih varoši sa karakterističnim planinskim kućicama od drveta sa naglašenim drvenim terasama, uskim kaldrmisanim ulicama, malim slikovitim trgovima, crkvama i mehanama.Bansko je smešteno na obodu znamenite planine Pirin, 160 km udaljeno od prestonice Sofije i 40km od manjeg lokalnog centra Blagoevgrada. Planina Pirin spada u red svetskih prirodnih dobara pod zaštitom UNESCO. Bansko je danas najmlađi i najmoderniji Ski Centar u Bugarskoj a po procenama mnogih i na čitavom Balkanskom poluostrvu. Doručak. Slobodan dan za individualne aktivnosti u Banskom. Fakultativno odlazak do “Regnum Banya Termal”- otvoreni bazen sa termalnom vodom ili slobodno vreme. Večera u hotelskoj mehani sa muzičkim programom. Noćenje.
Dan 3. Bansko – Sofija – Niš /Beograd
Doručak. Napuštanje hotela. Polazak za Sofiju. Sofija, glavni grad Republike Bugarske okružen izuzetno lepim pastoralnim oblastima, nalazi se u podnožju planine popularne kod skijaša, Vitoše. Sofija, čija istorija obuhvata čitavih sedam milenijuma, bogata je ruševinama iz raznih perioda i jedan je od najstarijih gradova u Evropi. Narodni istorijski muzej je jedan od najprostranijih u Istočnoj Evropi. Široki, kaldrmisani bulevari, elegantni butici i energični noćni život glavne su atrakcije ovog grada od 1,3 miliona stanovnika. Trolejbusi, tramvaji i autobusi kreću se kroz sve oblasti ovog dinamičnog grada. Pešačka tura po centru grada. Slobodno vreme za individualne aktivnosti. Okupljanje grupe u popodnevnim satima i polazak za Srbiju. Vožnja preko Dimitrovgrada sa usputnim pauzama za odmor i granične formalnosti. Dolazak u Niš/Beograd u kasnim večernjim satima. Kraj programa.

Cena aranžmana:

Termin putovanja Hotel 3* Hotel 4*
23.10.- 26.10.2020. 10.990 rsd 12.490 rsd
11.11 – 14.11.2020 10.990 rsd 12.490 rsd
13.11 – 16.11.2020. 10.990 rsd 12.490 rsd

NAPOMENA: Za polaske od Pojata do Dimitrovgrada cena se umanjuje 1.000 rsd

Aranžman obuhvata:
– prevoz autobusima visoke turističke klase
– smeštaj u hotelu 3* ili 4* na bazi dva polupansiona
– usluge pratioca – vodiča
– troškove ogranizacije putovanja
Aranžman ne obuhvata :
– putno zdravstveno osiguranje
– individualne troškove putnika

NAČIN PLAĆANJA

NAPOMENA

OVLAŠĆENI SUBAGENT T.A.HELONA, OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Lord travel Licenca OTP 266/2020