dvorci-bavarske-nemacka-putovanje3

Bavarska Bajka/Jesen 2019

Bavarska Oktobar 2019

MINHEN sa fakultativnom posetom dvorcima Bavarske

2 noćenja / 5 dana / autobusom

cenovnik br. 2 od 30.07.2019.

Bavarska je najveća pokrajina Nemačke koja se nalazi na jugoistoku zemlje. Predstavlja ono što verovatno stranci imaju na umu kada pomisle na Nemačku. Stereotipi su upravo kožne pantalone, kobasice i mnogo piva. Međutim, Bavarska ima mnogo više da ponudi turistima. A ako ste mislili da ne postoje bajke, onda morate posetite dvorce Bavarske. Poseta nekom od dvoraca u Nemačkoj je kao da ste se našli u bajci – dvorci se obično nalaze na vrhovima visokih planina, a njihove kule i tornjevi izgledaju kao da dodiruju nebo. Nemačka je poznata po svojim zamkovima, od kojih svaki ima svoju „priču“ koja uključuje vitezove, vladare, ali i ratove.

PROGRAM PUTOVANJA
1. DAN, ČETVRTAK        BEOGRAD 

Polazak iz Beograda oko 18h iz Beograda (tačno mesto i vreme biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Noćna vožnja kroz Srbiju, Hrvatsku, Sloveniju i Austrije ka Nemačkoj sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, PETAK        MINHEN 

Dolazak u Minhen u prepodnevnim satima. Panoramsko razgledanje grada: Olimpijski toranj, Trijumfalna kapija, Rezidencija, Pinakoteka, trg Odeon, Karlova kapija… Odlazak u hotel. Smeštaj posle 15h. U popodnevnim satima odlazak gradskim prevozom (karta za gradski prevoz se kupuje individualno) sa vodičem do Karlove kapije, obilazak znamenitosti u pešačkoj zoni grada: Marijin trg sa starom i novom većnicom, Bogorodičina crkva, Gradska kuća, čuvena pivnica Hofbrojhaus… Slobodno vreme. Povratak u hotel gradskim prevozom. Noćenje.

3. DAN, SUBOTA        MINHEN – dvorci LINDEFRHOF, NOJŠVANŠTAJN (fakultativno)

Doručak. Slobodno vreme ili celodnevni fakultativni izlet – obilazak dvoraca Bavarske, Linderhof i Nojšvanštajn. Odlazak do dvorca Linderhof, dvorac Ludviga II okružen parkom, terasama i paviljonima… Obilazak dvorca i slobodno vreme. Nastavak putovanja do gradića Oberamergau – živopisni gradić sa oslikanim fasadama kuća. Kratko upozanavanje a zatim kraće slobodno vreme.Nastavak putovanja. Poseta jednom od najlepših dvorca Bavarske – Nojšvanštajn. Ovaj bajkoviti dvorac na litici u Bavarskim Alpima delo je mašte ekscentričnog vladara Ludviga II i inspisracija Volta Diznija za njegov dvorac iz bajki. Obilazak dvorca i slobodno vreme. Povratak u Minhen. Noćenje.

4. DAN, NEDELJA        MINHEN – dvorac NIMFENBURG (fakultativno)

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili fakultativni obilazak dvorca Nimfenburg – barokna letnja rezidencija vladara porodice Vitelsbah iz XVII veka sa predivnim parkovima. Polazak iz Minhena u ranim popodnevnim satima. Vožnja kroz Austriju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN, PONEDELJAK        BEOGRAD 

Dolazak u Beograd na mesto polaska u ranim jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA ARANŽMANA SPECIJALNA CENA
17.10 – 21.10.2019. IMPERIAL 3* 179 evra 149 evra do 30.09.

Doplate i popusti:

doplata za 1/1 sobu 45 evra (isključivo na upit)

dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana

dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana

ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

transfer iz UŽICA, ČAČKA – doplata 20 evra / minimum 8 putnika

transfer iz KRAGUJEVCA, BATOČINE – doplata 20 evra / minimum 4 putnika

transfer iz ZRENJANINA – doplata 20 evra / minimum 4 putnika

transfer iz NOVOG SADA – doplata 10 evra / minimum 4 putnika

transfer iz VRŠCA – doplata 2500 dinara / minimum 8 putnika

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

•prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju

•smeštaj u hotelu 3* (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 ili 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (švedski sto – samoposluživanje)

•razgledanja Minhena u pratnji vodiča

•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja

•troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

•putno zdravstveno osiguranje

•individualne troškove – nepomenute usluge

•fakultativne izlete

Način plaćanja

Napomena

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 35 pax za realizaciju): DVORCI LINDERHOF I NOJŠVANŠTAJN (u cenu uračunate ulaznice) 40 evra / 10 evra (deca do 18 godina), ULAZNICA ZA DVORAC NIMFENBURG 9 evra / deca do 18 godina ne plaćaju ulaznicu OBAVEZNO PRIJAVLJIVANJE ZA IZLETE U AGENCIJI PRILIKOM SKLAPANJA UGOVORA O PUTOVANJU ZBOG REZERVACIJE TERMINA ZA GRUPE – PLAĆANJE VODIČU NA LICU MESTA. AGENCIJA NE GARANTUJE MOGUĆNOST NAKNADNE PRIJAVE TOKOM PUTOVANJA.

NAPOMENA Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA – OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA SU INFORMATIVNOG KARAKTERA

Hotel IMPERIAL HOTEL 3* Hotel se nalazi se u Minhenu. Hotel je sa centrom grada (Marijin trg) povezan gradskim prevozom. Nedaleko od hotela se nalazi shopping mall Pasing. Sobe su 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit). Sve sobe imaju TV, TWC. Hotel ima salu za doručak koji je na bazi švedskog stola – samoposluživanje.

PROGRAM JE RAĐEN NA BAZI MINIMUM 70 PUTNIKA. U SLUČAJU NEDOVOLJNOG BROJA PUTNIKA ROK ZA OTKAZ PUTOVANJA JE PET DANA PRE POČETKA PUTOVANJA . AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO DA REALIZUJE PREVOZ UZ KOREKCIJU CENE ILI U SARADNJI SA DRUGOM AGENCIJOM. AGENCIJA ZADRŽAVA PRAVO KOREKCIJE CENA U SLUČAJU PROMENA NA DEVIZNOM TRŽIŠTU. AGENCIJA NE SNOSI ODGOVORNOST ZA EVENTUALNE DRUGAČIJE USMENE INFORMACIJE O PROGRAMU PUTOVANJA. ORGANIZATOR ZADRŽAVA PRAVO PROMENE REDOSLEDA POJEDINIH SADRŽAJA U PROGRAMU.

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA T.A. Travellino. ORGANIZATOR PUTOVANJA , LICENCA OTP BR 26/2010. OVLASCENI SUBAGENT TA HELONA AGENCY DOO OBRENOVIĆEVA BB, PC ”GORČA”, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697