perugia_festival_cokolade_putolovac

Čari Umbrije/festival čokolade u Peruđi

2 noćenja / 5 dana / autobusom

Umbrija je jedna od 20 regija Italije, graniči se sa Toskanom, Lacijom i regijom Marke. Poznata je i kao ,,zeleno srce Italije’’, zahvaljujući svojim veličanstvenim šumama i bogatoj prirodi. Planine, polja, jezera i reke se mešaju sa zanimljivim gradićima, koje ćemo i mi obići na našem putovanju. Glavni grad Umbrije je Peruđa, ostali poznati gradovi su Citta di Castelo, Gubbio, Asizi, Todi, Orvieto…
PROGRAM PUTOVANJA

1. DAN, SREDA        BEOGRAD 

Polazak iz Beograda oko 21h (tačno vreme i mesto biće poznato najkasnije dan pred putovanje – organizator šalje obaveštenje svim putnicima sa svim detaljima polaska, ukoliko ne dobijete obaveštenje dan pred putovanje, najkasnije do 14h, obavezno kontaktirajte agenciju). Vožnja kroz Hrvatsku i Sloveniju sa kraćim usputnim zadržavanjima radi odmora.

2. DAN, ČETVRTAK        GUBIO – okolina ASIZI

Dolazak u Umbriju u prepodnevnim satima. Obilazak gradića Gubio: Palazzo dei Consoli – gotička palata iz XIV veka, simbol grada i dokaz moći koju je nekada imao ovaj gradić, bazilika San Ubaldo (posvećena svecu zaštitniku Gubia), Palazzo Ducale iz doba vladavine Longobarda… Nakon obilaska slobodno vreme sve do polaska prema hotelu. Smeštaj u hotel u okolini Asizija. Slobodno vreme. Noćenje.

3. DAN, PETAK        okolina ASIZI – ASIZI I ORVIETO (fakultativno) 

Doručak. Nakon doručka polazak na fakultativni izlet Asizi i Orvieto. Asizi je rodni grad Svetog Franje, osnivača franjevačkog reda. U gradu se nalaze brojni verski objekti, koje su ukrasili svojim delima poznati umetnici: Đoto, Simone Martini i mnogi drugi. Po dolasku šetnja gradom: Bazilika Svetog Franje sa franjevačkim samostanom, Piazza del Comune, La Rocca… Nakon šetnje slobodno vreme sve do polaska prema gradu Orvieto. Orvieto je drevni grad koji se nalazi na vulkanskoj steni sa koje se pruža predivan pogled na okolinu. Po dolasku obilazak grada: Duomo iz XIII veka predstavlja remek delo romaničko – gotičke arhitekture, bunar Svetog Patrizia, Trg Naroda… Slobodno vreme tokom kojeg preporučujemo da probate čuveno vino Orvieto Clasico. U večernjim satima povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN, SUBOTA        okolina ASIZI – PERUĐA (fakultativno) 

Doručak. Odjava iz hotela i pakovanje stvari do 9h. Slobodno vreme ili polazak na fakultativni izlet u Peruđu. Peruđa je prestonica Umbrije, poznata je po čuvenom italijanskom slatkišu ,,Baci Perudini’’ (poljupci iz Peruđe). Po dolasku razgledanje grada: glavni gradski trg – Trg IV Novembra, srednjovekovna palata Priori, Duomo San Lorenco, mermerna fontana Mađore, Trg Republike i corso Vannucci… Slobodno vreme sve do polaska za Srbiju. Vožnja kroz severnu Italiju, Sloveniju i Hrvatsku sa usputnim zadržavanjima radi odmora.

5. DAN, NEDELJA        BEOGRAD 

Dolazak u Beograd na mesto polaska u jutarnjim časovima – zavisno od uslova na putu i zadržavanja na graničnim prelazima. Kraj programa.

PAKET ARANŽMAN: 1500,00 din + DEVIZNI DEO IZ TABELE

TERMIN PUTOVANJA HOTEL CENA ARANŽMANA SPECIJALNA CENA

16.10 – 20.10.2019.

festival čokolade

3* 135 evra 125 evra do 30.09.

oplata za 1/1 sobu 40 evra

dete do 12 godina u pratnji dve odrasle osobe (na pomoćnom ležaju) ostvaruje popust 10 evra na cenu aranžmana

dete do 6 godina (u zajedničkom ležaju) ostvaruje popust 40% na cenu aranžmana

ne postoji mogućnost umanjenja za sopstveni prevoz

transfer iz UŽICA, ČAČKA – doplata 20 evra / minimum 8 putnika

transfer iz KRAGUJEVCA, BATOČINE – doplata 20 evra / minimum 4 putnika

transfer iz ZRENJANINA – doplata 20 evra / minimum 4 putnika

transfer iz NOVOG SADA – doplata 10 evra / minimum 4 putnika

transfer iz VRŠCA – doplata 2500 dinara / minimum 8 putnika

NAČIN PLAĆANJA

NAPOMENA

CENA ARANŽMANA OBUHVATA

•prevoz autobusom turističke klase (od 16 – 87 mesta) prosečne udobnosti na navedenoj relaciji / mesta se određuju prema datumu uplate tj sklapanja Ugovora o putovanju

•smeštaj u hotelu 3* u okolini Asizija (po lokalnoj kategorizaciji) u 1/2 i 1/2+1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sobama na bazi 2 noćenja sa doručkom (kontinentalni, skromni, slatko – slani)

•razgledanja prema programu u pratnji vodiča

•usluge turističkog vodiča / pratioca tokom putovanja

•troškove ogranizacije putovanja

CENA ARANŽMANA NE OBUHVATA

•putno zdravstveno osiguranje

•individualne troškove – nepomenute usluge

•boravišnu taksu 1,5 evro po danu / po osobi, plaća se na recepciji hotela

•fakultativne izlete

FAKULTATIVNI IZLETI (minimum 25 pax za realizaciju): PERUĐA (sa uključenom kartom za mini-metro) 20 evra, ASIZI I ORVIETO (sa uključenom ulaznicom za Baziliku Svetog Franje i kartom za funikolare u Orvietu) 30 evra.

NAPOMENA Fakultativni izleti nisu obavezni deo programa i zavise od broja prijavljenih putnika. Cena se uglavnom sastoji od troškova rezervacije, prevoza, parkinga, vodiča, ulaznica, organizacije… Cene izleta podložne su promenama u slučaju nedovoljnog broja prijavljenih putnika ili u slučaju promena cena ulaznica na lokalitetima. Agencija ne snosi odgovornost promene cene ulaznica na lokalitetima u odnosu na dan izlaska programa. U slučaju nedovoljnog broja putnika, organizator izleta zadržava pravo ponuditi korigovane, više cene u odnosu na zainteresovani broj putnika koje isti nisu u obavezi da prihvate. Termini fakultativnih izleta su promenljivi i zavise od slobodnih termina po lokalitetima, broja prijavljenih putnika i objektivnih okolnosti. Izvršilac usluga na odredištu je inopartner.

OPIS SMEŠTAJA – OPISI SMEŠTAJNIH OBJEKATA SU INFORMATIVNOG KARAKTERA

Hotel 3* Hotel se nalazi u okolini mesta Asizi. Hotel ima aperitiv bar, restoran. Sobe su u 1/2 i 1/2 +1 (treći krevet je pomoćni ležaj manjih dimenzija – isključivo na upit) sa TWC, TV… Doručak je kontinentalni – skroman, slatko – slani. TAČAN NAZIV HOTELA BIĆE POZNAT NAJKASNIJE 7 DANA PRED PUTOVANJE.

Galerija:

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA T.A. Travellino. ORGANIZATOR PUTOVANJA , LICENCA OTP BR 26/2010. OVLASCENI SUBAGENT TA HELONA AGENCY DOO OBRENOVIĆEVA BB, PC ”GORČA”, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697