plovdiv-2

PLOVDIV/Jesen 2019

polasci iz Niša

Plovdiv je danas drugi po veličini grad Bugarske i sedište istoimene Plovdivske oblasti. Plovdiv spada u najstarije evropske gradove o čemu svedoče arheološki i arhitektonski spomenici koji datiraju iz vremena Tračana, Grka, Rimljana, Vizantije i Osmanskog carstva. Grad koji leži na obalama Marice, proglašen je za Evropski centar kulture 2019.

01. dan:

Polazak iz Niša u 5h sa benzinske stanice Đačko ostrvo, vožnja do Plovdiva kroz Srbiju i Bugarsku sa usputnim pauzama radi obavljanja carinskih formalnosti i radi odmora putnika, u zavisnosti od lokacije i opremljenosti benzinske stanice. Dolazak u Plovdiv u podnevnim časovima. Fakultativni obilazak grada koji je proglašen za evropsku prestonicu kulture za 2019. godinu:  Kapana, istorijski deo grada, Džumaja džamija, sagrađene u 15. veku na obodu brežuljka Taksim tepe i predstavlja jednu od dve preostale džamije u gradu, ostaci rimskog stadiona iz antičkog Filipopolisa, veličanstveni antički teatar, još jedan zaostatak Filipopolisa i jedan od najznačajnijih atrakcija današnjeg Plovdiva, pravoslavna Crkva Sv. Marina Velikomučenicaplovdivska mitropolijacrkva Uspenja Sv. Bogorodice, Hisar kapija, srednjovekovni kameni prolaz sagrađen na temeljima kapije iz rimskog perioda, muzej-kuća Atanasa Krasteva, ostaci tvrđave iz doba Justinijanove vladavine….Slobodno vreme koje možete iskoristiti za šoping u glavnoj pešačkoj zoni ili za ispijanje prave turske kafe poslužene u fildžanima i neizbežnim ratlukom od ruže na tacni. U večernjim satima polazak ka Srbiji.

2.dan:


Dolazak u Niš u jutarnjim satima

Termini polaska: 19.10.2019.
02.11.2019.
07.12.2019.
Cena aranžmana obuhvata:
  • Prevoz visokopodnim autobusima turističke klase (klima, audio i video oprema)
  • Organizacija i realizacija programa putovanja
  • Usluge turističkog vodiča/pratioca grupe tokom čitavog putovanja
  • Obilazak centralnog gradskog jezgra Plovdiva sa vodičem/pratiocem grupe
Cena aranžmana ne obuhvata:
  • Međunarodno zdravstveno osiguranje (može se uplatiti u agenciji )
  • Individualne troškove za vreme putovanja
  • Ulaznice za kulturno-istorijske spomenike

 

NAČIN PLAĆANJA

NAPOMENA

Ovaj program rađen je na bazi minimum 40 plativih putnika.

Galerija:

Ovlasceni SUBAGENT T.A.HELONA,  OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972.  ORGANIZATOR PUTOVANJA NI TRAVEL. UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA NITRAVEL licenca OTP broj 87/2