Poslovanje turističke agencije “Helona” u uslovima vanrednog stanja

Obaveštenje 17.03.2020 godine

Poštovani,

Obaveštavamo vas o zvaničnoj odluci od strane YUTE i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, koja se tiče putovanja zakazanih tokom vanrednog stanja u Republici Srbiji:

Putovanja do 15.05. su otkazana, i putnici ne dobijaju refundaciju novca, već potpisuju saglasnost, da mogu u narednih godinu dana da potpišu novi Ugovor o putovanju za isti ili sličan aranžman i iskoriste sredstva koja su uplaćena organizatoru.

Što se tiče aranžmana u letnjoj sezoni, putovanja za sada nisu otkazana, a odluka o njima će biti doneta početkom maja. Ukoliko neko želi da otkaže putovanje zakazano tokom letnje sezone, primenjuje se isto pravilo kao i za aranžmane do 15.05.

Putnici će novčana sredstva moći iskoristiti nakon okončanja pandemije koja će biti zvanično objavljena odlukom Vlade R Srbije.

Imajući u vidu Odluku Vlade R Srbije o proglašenju bolesti COVID-19 izazvane virusom SARS CoV-2 zaraznom bolešću (“Službeni glasnik RS” broj 23/20 od 10.03.2020. godine), sa ciljem zaustavljanja epidemije Helona Vas obaveštava da od 18.3.2020. godine obustavlja rad u svim poslovnicama do daljneg.

Bezbednost i zdravlje zaposlenih, njihovih porodica kao i svih sugrađana je na prvom mestu zato pozivamo i Vas da ostanete svojim kućama i da zajednički doprinesemo pokušaju suzbijanja pandemije.

Sve informacije u vezi sa ugovorenim putovanjima, kao i putovanjima koja želite da ugovorite možete dobiti 24 sata dnevno koristeći e-mail adresu: office@helona.rs

Želimo Vam dobro zdravlje i još puno lepih putovanja.

Vaša Helona

——————————————————————————————————

OBAVEŠTENJE DRŽAVNIH ORGANE R.SRBIJE           

Beograd, 18.03.2020.g.  

U skladu sa odlukama državnih organa R.Srbije i Svetske zdravstvene organizacije o proglašenju pandemije na globalno nivou i vanrednog stanja u R.Srbiji, Nacionalna asocijacija turističkih agencija YUTA želi da informiše putnike:  

OBAVEŠTENJE

– Preporuka je da se ne otkazuju turistički aranžmani čija je realizacija planirana za period posle 15.05.2020. god

– Novčana sredstva koja su putnici uplatili turističkim agenijama za putovanja planirana u periodu posle 15.05.2020 god. su sigurna i  nadamo  se da će biti iskorišćena za realizaciju planiranih putovanja

– U ovom trenutku nije moguće predvideti uslove eventualnog otkaza ugovora o putovanju, obzirom na vanredne okolnosti- Apelujemo na putnike da imaju razumevanja i da ćemo pratiti  razvoj situacije kao i  da ćemo se truditi da nađemo najbolji način u datim okolnostima da zaštitimo  interese i prava putnika ali i opstanak turističkih agencija

– Molimo Vas da budete u kontaktu sa Vašom turističkom agencijom od koje ćete dobiti sve neophodne informacije   

YUTA INFO NACIONALNA ASOCIJACIJA TURISTIČKIH AGENCIJA SRBIJE Kondina 14, Beograd, Srbija www.yuta.rs, yuta@yuta.rs