Rakija tura – Srbija 2020

Srbija Leto 2020

Razni putevi vode po Srbiji… Ali ovoga puta, povešćemo Vas na jedan krajnje neobičan put, koji do sada niste pohodili. To je put koji vodi do rakije i maline.

Omiljeno piće ljudi sa ovih prostora svakako je rakija. Krenite sa nama na ovaj neobičan put – mi znamo tajne prolaze i vrata do kojih on vodi…

Termini:

25.07/26.07.2020.

29.08/30.08.2020.

12.09/13.09.2020.

01. dan

Polazak iz Niša parking kod Tempa u 06h, iz Kruševca u 07h i 30min, putovanje preko Trstenika, Vrnjačke Banje, Kraljeva i Čačka do Kosjerića. Za početak naše ture otkrićemo Vam i to da se pojavila još jedna rakija na našim prostorima. To je Opsesija, rakija od maline. Vodimo Vas  do Kosjerića i porodice Zarić. Destilerija Zarić je nastala na tradiciji i u prostoru nekadašnje čuvene destilerije rakije „Povlen“, čija je slava poslednje dve decenije bledela do dolaska porodice Zarić. Gosti će imati priliku da sa domaćinima prođu kroz čitav proces proizvodnje rakije kao i da obiđu samu destileriju. Nakon toga u degustacionoj sali ćemo uživati u ukusima rakija po izboru domaćina. Sama degustaciona sala se nalazi na mestu stare kafane iz 1924. godine. Nakon degustacije možete posetiti i rakija shop, gde možete kupiti rakiju ili suvenire ovog kraja.

Iz Kosjerića, put nas prvo vodi prema Arilju – prestonici maline, gde ćemo posetiti Spomenik malini, jer je ovaj kraj najpoznatiji po proizvodnji ovog jedinstvenog voća. Posetićemo i crkvu Svetog Ahilija, jedinu u Srbiji. Malo ko zna da je crkva Svetog Ahilija dom Plavog andjela, koji je isto tako živopisan kao i Mileševski, ali ne i toliko čuven. Nepravedno. Iz centra Arilja odlazimo do sela Mirosaljci, uz ljubazan osmeh pravog srpskog domaćina i uz reči dobrodošlice, otvoriće vam kapiju svog doma domaćin Rade Savić. Domaćinstvo je udaljeno 9 km od centra Arilja, ušuškano u živopisnom kraju sela Mirosaljci, okruženo voćnjacima i livadama. U ovom domaćinstvu biće ugošćen svaki posetilac, a služi se domaća rakija šljivovica, jabukovača i orahovača, sokovi od maline i jabuke, vino od kupine i još mnogo toga. Porodica Savić napravila je spoj svih delatnosti po kojima su Ariljci poznati. Dobri domaćini, poljoprivrednici i tekstilci. Porodica Savić proizvodi narodnu nošnju i suvenire, pa sa sobom kao uspomenu odavde, možete poneti i suvenire koje su napravile vešte ruke domaćina.

Iz Arilja polako krećemo ka Užicu. Za kraj dana odlazak na svega 3km od grada Užica u jedno autentično seosko domaćinstvo. Etno kuća Belino sokače gde će Vas domaćini sačekati sa specijalitetima užičkog kraja i domaćom rakijom. Večera i druženje. Nakon večere odlazak do hotela Zlatiborska noć. Smeštaj grupe. Noćenje.

2. dan

Doručak. Nastavak putovanja ka planini Tari i Bajinoj Bašti. Putovanje do sela čuda – Kremna, selo proroka Tarabica i ovoga puta, odlične viljamovke.
Dolazak kod porodice Carević i degustacija rakije za koju domaćin kaže da čisti krv, bistri razum i formira karakter. Druženje uz degustaciju Carske viljamovke. Slobodno vreme do polaska do spomen doma proroka Tarabića. Poseta.
Polazak ka Bajinoj Bašti upoznaćete još jednu porodicu koja zna sve tajne dobre rakije.
Najkvalitetnija rakija klekovača, koja se generacijama proizvodila u Bajinoj Bašti, služena je na najvažnijim svečanostima širom stare Jugoslavije, a danas, u obnovljenoj Zemljoradničkoj zadruzi, turisti degustiraju to tradicionalno piće Srbije.
Zemljoradnička zadruga „Bajina Bašta“, koja je spravljala klekovaču, otišla je u stečaj 2010. godine, ali zahvaljujući entuzijazmu i hrabrosti petorice bivših radnika, tradicija proizvodnje te rakije nije prekinuta.
Po ugledu na evropske i svetske vinarije i destilerije otvorili su vrata turistima koji na licu mesta mogu da se uvere u kvalitet, ali i da pogledaju kako se to piće proizvodi.
Tajna je u malim tajnama. Jedna od njih je i ljubav hrastovine i rakije. Što je ljubav duža, rakija je bolja. Degustacija BB Klekovače. Nakon degustacije obilazak reke Vrelo u narodu poznate i kao reka Godina, pošto je od izvora do ušća duga svega 365m. Obilazak kućice na Drini. Povratak za Šabac i Valjevo uz usputna zadržavanja po potrebi. Dolazak u mesto polaska u večernjim satima.

Tu je i kraj našeg druženja, dok vas miris rakije i maline ponovo ne privuče u naše krajeve.

Živeli!

Cena aranžmana : 12.000,00 dinara

Sve uključeno u cenu, sve degustacije, nema doplata na putovanju!!!

Aranžman obuhvata:
 • Prevoz na navedenoj relaciji mini busom ili autobusom u zavisnosti od broja prijavljenih putnika;
 • Smeštaj u hotelu Zlatiborska noć 3* u 1/2, 1/2+1, 1/3 sobama na bazi 1 noćenja sa doručkom;
 • 1 večera u Etno kući Belino sokače u Užicu-klasično posluživanje;
 • Degustacija voćnih rakija u destileriji Zarić u Kosjeriću;
 • Degustacija u domaćinstvu Savić po želji domaćina – rakija i još ponešto;
 • Degustacija Carske viljamovke u domaćinstvu Carević u Kremnima;
 • Degustacija BB klekovače u Bajinoj Bašti;
 • Poseta spomen domu proroka Tarabića;
 • Obilaske prema programu;
 • Licenciranog turističkog vodiča tokom trajanja aranžmana;
Aranžman ne obuhvata :
 • Lične troškove i ostale nepomenute troškove

ORGANIZATOR PUTOVANJA T.A.Nitravel UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA T.A Nitravel, LICENCA OTP BR 09/2020OVLASCENI SUBAGENT TA HELONA, OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972