Resavska avantura – Srbija 2020

Jednodnevni izlet

Manastir Ravanica – Resavska pećina – vodopad Lisine – manastir Manasija
1. dan

Polazak grupe u 8h. Vožnja auto-putem sa usputnim zadržavanjima radi odmora i odlazak do manastira Ravanica. Manastir Ravanica zadužbina je kneza Lazara iz XIV veka i nalazi se podno planine Kučaj. Pauza u manastiru. Nastavak putovanja do Resavske pećine. Ulaz u pećinu i razgledanje u okviru organizovane posete i u pratnji kustosa.

Nakon razgledanja, odlazak od vodopada Lisine. Duža pauza na vodopadu Lisine. Mogućnost odlaska na piknik ili na ručak u jednom od restorana. Uživanje u prirodu i vodopadu. Mogućnost posete staroj vodenici, gde možete kupiti domaće brašno.

Nakon pauze kod vodopada Lisine, nastavak putovanja do manastira Manasija. Manastir je nastao u XV veku i predstavlja najznačajniju građevinu takozvane Moravske škole graditeljstva u Srbiji. Dom je i prvog velikog viteškog festivala. Pauza za razgledanje manastira. Mogućnost odlaska na zidine i razgledanja okoline.

Nakon ove pauze, nastavak putovanja do Niša. Dolazak u Niš u kasnim popodnevnim satima. Kraj programa.

Cena aranžmana: 2.400,00 rsd

*Deca do 12god: 2000,00rsd

Cena aranžmana obuhvata:
  • Autobuski prevoz turističkim autobusom na navedenoj relaciji,
  • Usluge vodiča tokom putovanja.
Cena aranžmana ne obuhvata:
  • Individualne troškove,
  • Ulaznice za lokalitete (Resavska pećina: 250,00rsd za decu, 300,00rsd za odrasle, Zidine manastira Manasija 500,00rsd.
  • Napomena: cene su podložne promenama i stvar su politike samog lokaliteta)

ORGANIZATOR PUTOVANJA T.A.Nitravel UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA T.A Nitravel, LICENCA OTP BR 09/2020OVLASCENI SUBAGENT TA HELONA, OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972