Titovim Plavim vozom do Užičke republike – Srbija 2020

Srbija 2020.

Provozajte se najraskošnijim i najpoznatijim vozom kojim su se nekad vozili predsednik Tito i lideri mnogih zemalja, i upoznajte se s lepotama i istorijom Užica i zapadne Srbije.

Aktivnosti:

Vožnja Titovim Plavim vozom u oba smera

Noćenje s doručkom u hotelu na Zlatiboru

Tematska večera sa muzičkim programom

Razgledanja Užica, muzeja i fabrike municije i ostalih znamenitosti grada

Izlet na Kadinjaču, Mokru Goru i Drvengrad – fakultativno

Izlet Užička Republika – fakultativno

Izlet Uvačko jezero i vidikovac Molitva – fakultativno

Datumi polazaka:
27.06.2020. / 25.07.2020 / 22.08.2020 / 26.09.2020 / 24.10.2020 / 28.11.2020 / 27.03.2021 / 24.04.2021

Cena aranžmana :  13.000,00 din

Napomena za smeštaj

Hotel Palisad sa 4*, kompletno renoviran i opremljen modernim wellness i spa centrom. Lociran je u srcu Zlatibora. Central Inn je hotel sa 4* apartmanskog tipa, takođe lociran u centru Zlatibora.

Uključeno u cenu:

– Karta za Plavi voz u oba smera

– Razgledanje Užica (ulaznica za muzej)

– Transfer od Užica do Zlatibora

– Tematska večera sa muzikom

– Smeštaj u hotelu sa 4* na bazi noćenja sa doručkom

– Boravišna taksa

– Usluge licenciranog vodiča

– Usluge lokalnog vodiča

Nije uključeno u cenu:

– Izlet na Kadinjaču, Mokru Goru i Drvengrad (4.100 RSD, deca 2.050 RSD)

– Izlet Užička republika (2.590 RSD, deca 1.300 RSD)

– Izlet na Uvačko jezero i vidikovac Molitva (5.900 RSD, deca 2.950 RSD)

– Hrana i piće koji nisu spomenuti u programu

– Transfer od Zlatibora do Užica (za goste koji ne idu na izlet)

– Transfer od/do Novog Sada (1.000 RSD)

– Doplata za jednokrevetnu sobu (2.950 RSD)

OPIS TURE:

Prvi dan:

Za putnike koji kreću iz Novog Sada, polazak autobusa je u 8.00 sa parkinga kod hotela „Sajam“.

Polazak Plavog voza sa stanice Topčider je u 10.00. Molimo sve putnike da budu na stanici najmanje 30 minuta ranije.

Sledi prijatna troipočasovna vožnja tokom koje ćete se zabaviti slušanjem priča o ovom čuvenom vozu i poznatim ličnostima koje su se vozile njime.

Plavi voz je turistički voz luksuznog tipa korišćen za potrebe nekadašnjeg predsednika SFR Jugoslavije, Josipa Broza Tita. Enterijer voza urađen je u stilu art dekoa i posle više od pola veka izgled mu je ostao potpuno nepromenjen.

U Titovo vreme, ovim raskošno opremljenim vozom putovalo je više od šezdeset stranih državnika i najuticajnijih lidera lideri XX veka:  britanska kraljica Elizabeta, princ Filip i princeza Ana, Nikita Hruščov, Leonid Brežnjev, Gamal Abdel Naser, Mahatma Gandi, grčki kralj Pavle i kraljica Frederika, Konstantin Karamanlis, kao i mnogi drugi.

Inače, u vozu se nalazi i takozvana “gluva soba” u kojoj je Tito donosio državne odluke i vodio poverljive razgovore. U njegovoj radnoj sobi, u kojoj je potpisivao akta, nalazi se i neka vrsta preteče mobilnog telefona, kojim je on još davne 1959. godine mogao da razgovara s visokim funkcionerima u Jugoslaviji.

Sve ove prostorije videćete uživo tokom vožnje.

Dolazak u Užice predviđen je za 13.30, posle čega ćete u pratnji vodiča krenuti u obilazak grada, u kom je od septembra do novembra 1941 postojala Užička republika, prva i jedina oslobođena teritorija u porobljenoj Evropi tokom Drugog svetskog rata. Obići ćemo čuveni Muzej ustanka, Trg Svetog Save i Trg partizana.

Osim toga, u okviru ture obići ćemo i staru hidrocentralu na reci Đetinji, prvu u Evropi podignutu po principima Nikole Tesle i drugu u svetu posle one podignute na reci Nijagari pet godina ranije.

Po završetku obilaska, koji traje oko dva i po sata, sledi transfer do Zlatibora i smeštaj u hotel.

Slobodno vreme do 20.00 kada počinje specijalna tematska večera.

Ova večera zamišljena je kao „povratak“ u vreme bratstva i jedinstva, odnosno, kao veselo druženje uz muziku iz svih bivših jugoslovenskih republika, kao i onu iz vremena starog dobrog pop-roka bivše Jugoslavije. Osim ukusnih specijaliteta užičkog kraja, na švedskom stolu će se naći i neka omiljena Titova jela. Očekuju vas dobar provod i nezaboravno druženje.

Drugi dan:

Posle doručka i odjave iz hotela oko 9.00, sledi vreme za uživanje u prirodnim lepotama zapadne Srbije.

Pripremili smo vam tri lepa fakultativna izleta za koji ste se opredelili prilikom rezervacije ture. Opredeljujete se samo za jedan izlet!

Zbog planiranja adekvatnih vozila i kompletne organizacije, izlet je potrebno izabrati prilikom rezervacije ture. Prijava na izlet na licu mesta neće biti moguća.

Ukoliko ne želite da idete na izlet, imate slobodno vreme. Predlažemo da krenete u obilazak Zlatibora, prošetate se oko jezera, pešačite do Tornika ili po okolnim proplancima.

Važno!

Za putnike koji ne žele da idu na izlete, organizator putovanja ne obezbeđuje transfer do železničke stanice u Užicu.

Prvi izlet:

Mokra gora Tour: Spomen-kompleks Kadinjača, manastir Rujno, jezero Vrutci, Mokra gora, Jatarice, crkva Svetog Jovana, Bele vode, Drvengrad, ručak u Drvengradu.

Napomena: Minimalni broj prijavljenih za realizaciju izleta je 9 putnika.

Polazak na izlet je u 9.00 sati.

Prvo mesto koje ćemo posetiti je Kadinjača, spomen-kompleks posvećen borcima Radničkog bataljona koji su novembra 1941. poginuli štiteći odstupnicu stanovništvu Užica. Uživaćete u priči o ovom podvigu i veličanstvenom pogledu koji se s ovog mesta pruža na okolne planine.

Sledi poseta manastiru Rujno/Rujan iz XVI veka poznatom po tome što je u njemu 1536. odštampana prva srpska knjiga. Čućete zanimljivu priču o manastiru i uživati u prirodnim lepotama.

Sledeća stanica je jezero Vrutci gde ćemo obići 77 metara visoku branu s koje je pruža fantastičan pogled na jezero i okolinu.

Naredna destinacija je selo Šargan-Vitasi na Mokroj gori odakle polazi čuvena Šarganska osmica. Sledi obilazak Jatarica, otvorenog muzeja parnih lokomotiva,  Crkve Svetog Jovana i Belih Voda, izvora mineralne vode. Ovaj kraj je izuzetno interesantan i privlači veliki broj turista ne samo zbog nesvakidašnje lepote ovog kraja, već i zbog njegove jedinstvenosti.

Poslednja stanica naše ture je Drvengrad, nadaleko poznato etno-selo i dom našeg čuvenog režisera Emira Kusturice. Posle obilaska ovog jedinstvenog kompleksa i uživanja u pogledu koji se pruža na Mokru goru i okolna brda. Sledi ručak u Drvengradu.

ULAZNICA U DRVENGRAD I RUČAK UKLJUČENI SU U CENU IZLETA.

Vreme trajanja ovog izleta je oko 6 sati i povratak u Užice je predviđen je za oko 15.00 časova.

Slobodno vreme do polaska Plavog voza za Beograd.

Drugi izlet:

Užička Republika Tour: Obilazak spomenika i mesta osnivanja Prve partizanske čete (Tatinac iznad Užica), obilazak spomenika i mesta osnivanja Druge partizanske čete (planina Tara), odlazak do vidikovca Crnjeskovo na Kaluđerskim vodama, obilazak spomen-kompleksa Kadinjača.

Napomena: Minimalan broj prijavljenih za realizaciju izleta je putnika.

Polazak na izlet je oko 9.00 sati.

Sva mesta koja se obilaze na ovoj turi neposredno su povezana za sam početak oružane borbe tokom Drugog svetskog rata i formiranje partizanskih četa pre i tokom trajanja Užičke republike.  Izuzetak čini poseta prelepom vidikovcu Crnjeskovo na Tari sa kog se pruža veličanstven pogled na okolinu.

Vreme trajanja ovog izleta je oko 4 sata, posle kog imate slobodno vreme za ručak i predah do polaska Plavog voza za Beograd.

Treći izlet (dostupan za rezervisanje od 1. maja)

Uvac Tour: Vožnja brodićem po Uvačkom jezeru, razgledanje meandara, poseta čuvenom vidikovcu Molitva i posmatranje beloglavih supova.

Minimalan broj prijavljenih za realizaciju izleta je 2 putnika.

Posle ranog doručka, sledi polazak ka Uvcu. Tokom ovog izleta, otkrićete čarobne lepote ovog smaragdnozelenog jezera, zadivićete se lepotama njegovih jedinstvenih meandara, ostati bez daha kad pred vašim očima pukne pogled sa vidikovca Molitva, uživati u veličanstvenom letu najvećih supova u ovom delu Evrope i, ukoliko želite, isprobaćete nacionalne specijalitete tog kraja.

Polazak Plavog voza sa železničke stanice u Užicu je 16.45.

Dolazak u Beograd je oko 19.15 časova.

Dolazak u Novi Sad je oko 21.00 čas.

Galerija:

OVLAŠĆENI SUBAGENT T.A.HELONA, OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972 ORGANIZATOR PUTOVANJA Epic Travel UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Epic Travel , licenca OTP 171/2020 A 25