Višegrad / Drvengrad – Srbija 2020

Srbija 2020.

Na krajnjem istoku Republike Srpske, udaljen samo 16 kilometa od granice prema Srbiji u kotlini reke Drine, nalazi se primamljiva turistička destinacija – Višegrad. Među tursitima Višegrad je omiljen zahvaljuljući čuvenoj ćupriji na Drini o kojoj je naš nobelovac Ivo Andrić napisao čuveni roman. Most je napravljen u drugoj polovini 16. veka i izgrađen je u istočnjačkom stilu kao remek delo tadašnjeg graditeljstva. Druga velika atrakcija u Višegradu jeste Andrićgrad, nastao kao ideja poznatog filmskog režisera Emira Kusturice o kamenom srednjovekovnom gradu insipirisanog delima i likovima Ive Andrića. Andrićgrad zapravo predstavlja viziju kako bi Višegrad izgledao da ga nisu zaobišli renesansa i ostali istorijski periodi.

Polazak iz Niša posle ponoći, sa parkinga kod Tempa.

Vožnja preko Kruševca, Kraljeva, Čačka, Užica, Mokre Gore do graničnog prelaza (Srbije i BIH/Republike Srpske). Dolazak u Višegrad u jutarnjim časovima. Obilazak u pratnji lokalnog vodiča: starog mosta, čuvene „Ćuprije na Drini, kompleksa Andrićgrada (obilazak traje sat i po do 2 sata). Slobodno vreme. Mogućnost vožnje čamcima na Drini, vožnja se dogovara na licu mesta.
Polazak za Mećavnik, vožnja preko granice i dolazak do mesta Mokra Gora gde se nalazi brdo Mećavnik i čuveni Drvengrad. Obilazak Drvengrada, čije ulice i objekti nose imena likova iz dela Iva Andrića kao i istaknutih ličnosti iz istorije, sporta, umetnosti. Slobodno vreme.

U popodnevnim časovima polazak za Niš. Vožnja sa usputnom pauzom radi odmora. Dolazak na mesto polaska u kasnim večernjim časovima.

TERMIN CENA
04.07.2020. 2.500,00 din

Aranžman obuhvata:-prevoz autobusom na navedenoj relaciji-ulaznice za Drvengrad-lokalnog vodiča u Višegradu-usluge turističkog vodiča-organizaciju putovanja

Aranžman ne obuhvata:

-putnikove individualne troškove

-vožnja brodićem Drinom u Višegradu (ugovara se na licu mesta)

Galerija:

OVLAŠĆENI SUBAGENT T.A.HELONA, OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697,514-972 ORGANIZATOR PUTOVANJA Epic Travel UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Epic Travel , licenca OTP 171/2020 A 25