Zanzibar Stone Resort

INDIVIDUALNO PUTOVANJE
11 DANA / 8 NOĆENJA

Zanzibar je arhipelag koji se nalazi u Indijskom okeanu, tropski raj, deo je Tanzanije, na oko 35 kilometara od afriče obale. Veruje se da su Zanzibar pre 4.000 godina prvi naselili Bantu crnci, pa je tako i dobio ime. Zanzibar u prevodu znači “zemlja crnaca”. Vredi posetiti Stone Town, deo grada Zanzibar, koji je bogat istorijom, te je zbog svoje lepote i kulturno istorijske vrednosti od 2000. godine je pod zaštitom Uneska, sa kućama starim preko 250 godina. U Stone Town-u se nalazi jedna od najlepših farmi začina na svetu. Zvanični jezik je Svahili.
Tropska klima Zanzibara utiče na veoma prijatno vreme, sa temperaturama leti oko 27 °C i zimi oko 24 °C. Od jula do oktobra i od novembra do marta su najprijatniji meseci, s tim što je od novembra do marta nešto malo toplije. Kišna sezona je između aprila i maja, kada dosta hotela ne radi na Zanzibaru.
Kiwengwa je bilo malo ribarsko mesto bez turističke infrastrukture. Poslednjih godina vlasti su dopustile izgradnju hotela, restorana, kafića, barova i prodavnica. Danas je Kiwengwa popularno razvijeno letovalište koje posećuju turisti iz celog sveta. Odmaralište Kiwengwa ima nekoliko diskoteka, noćnih klubova, trgovina, kafića, restorana, suvenirnica…
Plaža Kiwengwa nalazi se na severoistočnoj obali Zanzibara, 40 km od Stone Towna. Oseka je izraženije, nego na severnoj obali, ali se posle par sati more vrati, pa se može nastaviti sa kupanjem. Obala i dno prekriveni su mekanim snežnobelim peskom. Mesto je pogodno i za porodice sa malom decom.

Program putovanja:
1. dan Beograd – Zanzibar
Dolazak na aerodrom “Nikola Tesla” dva sata pre poletanja. Poletanje sa odabranom avio kompanijom do grada koji je konekcija do Zanzibara.
2. dan Zanzibar
Sletanje na aerodrom na Zanzibaru. Individualni transfer do smeštajnog objekta.Smeštaj.Noćenje.
3. – 10 dan Zanzibar
Doručak. Slobodno vreme za individualne aktivnosti.
10. – 11 dan Zanzibar – Beograd
Doručak. Napuštanje soba sa stvarima do vremena koji je predviđen za odjavljivanje iz smeštajnog objekta. Individualni transfer do aerodroma. Prijava za let. Let sa konekcijom do Beograda. Sletanje u Beograd.

Vila Stone Resort , Kiwengwa, Zanzibar, Tanzania

https://stone-resort.com/

Sunce, okean, veličanstveni pogled. Stone Resort je skriveni dragulj na istočnoj obali ostrva Zanzibar.. Kad god želite da provedete dane na beloj peskovitoj plaži ili pored bazena, ova vila nudi svu slobodu odmora i mnoštvo sadržaja ispred vaših vrata. Dvospratna vila ima ukupno 27 ležaja,u prizemlju vile nalazi se family soba i kuhinja, sobe su klimatizovane, svaka soba ima terasu i sopstveno kupatilo, u dvorištu vile nalazi se bazen sa ležaljkama.U vili se služi kontinetalni doručak.

CENOVNIK
Cene su izražene u EUR po osobi

Naziv hotela / kategorija

usluga

tip sobe

Oktobar-Decembar
Cena po osobi
8 noćenja

  Nova godina
Cena po osobi
8 noćenja

STONE RESORT – KIWENGWA BB Standard od 1.135 € od 1.775 €

Plaćanje se vrši po srednjem kursu NBS na dan uplate

*BB – usluga noćenja sa doručkom
Doplate za jednokrevetnu i trokrevetnu sobu, na upit.

CENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
• 8 noćenja sa doručkom.
• avio kartu na relaciji Beograd – Zanzibar – Beograd
• aerodromske takse koje su podložne promeni
• troškove organizacije aranžmana

CENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE
• Polisu međunarodnog putnog osiguranja (moguće kupiti u agenciji Uniqa ili Generali)*
• individualne troškove putnika
• Troškove vize
• Boravišne takse u iznosu od 1 USD po osobi, dnevno
• transfer aerodrom – Stone Resort – aerodrom, cena povratnog transfera 80 € po osobi.

USLOVI OTKAZA:
Avio karte se izdaju na osnovu individualne rezervacije i podležu pravilima koje propisuje avio kompanija. U slučaju odustajanja od putovanja avio karta se stornira prema uslovima tarife. Zamena imena u avio saobraćaju nije moguća.Rok za izdavanje avio karte je 24 sata po izvrsenoj rezervaciji. Nakon potvrđene rezervacije, cena smeštaja je nerefundabilni.

VIZA
Za državljane Srbije je potrebna viza za Zanzibar. Dobija sa direktno na aerodromu i iznosi 50 USD.

NAPOMENE:
Za putovanje na Zanzibar, važnost pasoša mora biti minimum 6 meseci od datuma povratka sa putovanja.
U slučaju da dođe do povećanja poreza na usluge u zemlji u koju se putuje, agencija zadržava pravo da uveća cenu aranžmana za nastalu razliku.U skladu sa odredbama Zakona o turizmu Organizator ima garanciju putovanja po Ugovoru o garanciji putovanja broj 0074/2020 od 10.01.2020. zaključenog sa ugovaračem osiguranja Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija PU ”YUTA”, Beograd, ulica Kondina broj 14, koja se aktivira kod Nacionalne asocijacije turističkih agencija PU “YUTA”, 011/3228 686, 011/3228 687, prijavom na adresu YUTA, Beograd, ulica Kondina broj 14 ili na

e-mail: garancijaputovanja@yuta.rs

Polisa broj 300067834, od 14.01.2020. Akcionarskog društva za osiguranje DDOR Novi Sad.

NAČIN PLAĆANJA

NAPOMENA

OVLAŠĆENI SUBAGENT T.A.HELONA, OBRENOVIĆEVA BB, PC ‘’GORČA’’, LOK. M17, NIŠ, TEL.:018/514-696,514-697

UZ OVAJ PROGRAM VAŽE OPŠTI USLOVI PUTOVANJA Omega Travel licenca OTP br.83/2020